Scene na sahrani ubijene devojčice iz Ripnja slamaju srca, drugarice pročitale molitvu: “Neno naša, djevojčice mila!”

Grobljem odzvanjaju jauci i plač. Komšijama, rođacima, poznanicima, ali i vršnjacima, teško je da se pomire da više neće vidjeti svoju Nenu. “Prerano si otišla dušo moja. Zašto ti je ovo uradio? Zašto tebi? Sudbino prokleta”, govorila je ženska osoba kroz suze

“Joj, kuku Neno, djevojčice naša mila”, odjekuje grobljem u Ripnju gdje je danas sahranjena Nevene P. (15) koju je, kako se sumnja, silovao pa nasmrt nožem izbo Stojan Ilić (38) iz Ripnja.

Ubistvo devojčice iz Ripnja dogodilo se 10. aprila kada je Stojan Ilić (38) djevojčicu odvezao u šumu pored pruge u Ripnju gdje ju je silovao pa nožem nasmrt izbo. Ilić se tu nije zaustavio već je potom otišao do kuće u kojoj je djevojčica živjela sa svojom porodicom i nožem nasrnuo i na njih.

Ripnjem od tada vlada muk. Danas se ispred groblja okupilo stotinak ljudi koji su došli da nesrećnu djevojčicu isprate na večni počinak.

Nad bijelim sandukom nalazi se pregršt cveća sa različitim natpisima.

“Poslednji pozdrav našoj Neni”, napisano je na jednom od buketa.

Grobljem odzvanjaju jauci i plač. Komšijama, rođacima, poznanicima, ali i vršnjacima, teško je da se pomire da više neće vidjeti svoju Nenu.

“Prerano si otišla dušo moja. Zašto ti je ovo uradio? Zašto tebi? Sudbino prokleta”, govorila je ženska osoba kroz suze.

DRUGARICE SA SVEŠTENIKOM PROČITALE MOLITVU

Na sahrani je prisustvovao i sveštenik koji je održao govor.

“Teško je naći riječi da se čovek oprosti, da nađe riječi utjehe za bližnje… Nevena, koja ovde pred nama leži, sreću u životu nije ni okusila. Tek je načela svoj život, nije uspjela da doživi sva dobra kojima se sve čovjek nada. Nažalost, nesreća se nadvila nad njom i postala je žrtva”, rekao je, između ostalog, sveštenik.

Pošto djevojčica nije krštena, sveštenik nije održao opelo.

Njene drugarice su, međutim, zajedno sa sveštenikom pročitale molitvu.

NEVENU ODVEO U ŠUMU

Podsjetimo, u Stojanov automobil su ušli Nevene P. i njen stariji brat kako bi ih on odvezao do prodavnice da kupe baterije. Navodno, nakon što je brat tinejdžerke izašao iz kola on se zaputio ka šumi gdje je nesrećnu djevojčicu, kako se sumnja, silovao pa ubio.

Nakon toga, Stojan je, kako se sumnja, ušao u kuću djevojčice gdje je nasrnuo na njenu porodicu.

Majka i baba su zadobile teške tjelesne povrede, dok je ujak zadobio lake.

Foto: Nevena P. (Društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!