Saslušan silovatelj i ubica iz Ripnja: Iznio sramnu odbranu za svirepo ubistvo djevojčice (16), evo šta je rekao u tužilaštvu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Stojan Ilić (37) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju djevojku u ponedjeljak u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno iznio svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Stojan Ilić 10. aprila oko 14:30 časova iz porodične kuće maloljetne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja, izveo je na kosinu ispod željezničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predjelu stomaka, predjelu lijevog ramena i u predjelu vrata sa zadnje strane, usljed čega je djevojka zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i trpjela bolove, a kasnije preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mjesta, uz prijetnju da će se vratiti.

Kako nezvanično saznaje “Blic”, Ilić se na saslušanju branio da su ga “spopale crne misli jer mu se Nevena u kolima rugala i smijala”.

Kako je rekao, i njena porodica mu se “podsmijavala jer ima psihičkih problema od kojih se liječio”. Rekao je da mu je “jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo”.

Kako saznaje “Blic”, prema izvodu iz kaznene evidencije on nije ranije osuđivan.

Foto: Stojan Ilić (Društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!