“Krkanluk” o državnom trošku: CEDIS za reprezentacije i službena putovanja potrošio skoro tri miliona eura

Očigledno da se na račun CEDIS-a dobro jede i pije, a izgleda i obilato, jer je nezamislivo da jedna državna kompanija, ma koliko velika bila, može da potroši milion i po eura na ketering!

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) završio je prošlu godinu sa minusom od 11,8 miliona eura, što je za dva miliona eura lošiji rezultat nego u 2021. Iako se menadžment te kompanije na sva usta hvali uspjesima i smanjenjima gubitaka, oni se izgleda jedino onose na gubitke nastala na mreži, jer na svim ostalim poljima CEDIS bilježi gubitak za gubitkom, što i ne čudi koliko rasipništvo vlada u tom preduzeću.

Osim što je CEDIS postao raj za partijska zapošljavanja gdje je, po zvaničnim podacima, zaposleno čak 1.635 ljudi, ili nešto više od 300 u odnosu na 2020. godinu, sada je ta kompanija pokazala kako se domaćinski odnosi prema finansijama.

CEDIS je u iskazanom gubitku za fiskalnu 2022. godinu od 11,7 miliona eura, prikazao da je na službena putovanja potrošio čak 1,3 miliona eura., piše Portal Standard.

Nevjerovatan podatak koji, kad se uporedi sa, na primjer, troškovima predsjednice Skupštine Danijele Đurović za službena putovanja za cijelu prošlu godinu, koji su iznosili manje od 8.000 eura, dobija još više na značaju rasipničkog odnosa menadžmenta kompanije CEDIS.

No, tu se nisu zaustavili pa su na troškove reprezentacije (hrane i pića) potrošili još nevjerovatnijih 1,5 miliona eura. Očigledno da se na račun CEDIS-a dobro jede i pije, a izgleda i obilato, jer je nezamislivo da jedna državna kompanija, ma koliko velika bila, može da potroši milion i po eura na ketering!

Kad se poslože sve cifre i ne čudi minus CEDIS od 11,7 miliona eura, jer uz eksesivno zapošljavanje bjesomučno trošenje na službena putovanja i ketering drugačiji rezultat nisu ni mogli da ostvare.

Foto: CEDIS

Idi na VRH
error: Content is protected !!