Gusinje: R. G. terete da se predstavljao kao bankar sa Kosova, pa sa tuđe kartice potrošio više od 18.000 eura

“Naime, R.G. (19) sa prebivalištem u Gusinju je, kako se sumnja, 15. maja 2022. godine, kontaktirao oštećenu osobu sa Kosova putem telefona, predstavljajući se kao službenik jedne banke sa Kosova i tom prilikom joj je saopštio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za liječenje člana porodice oštećene i u direktnom kontaktu putem telefona zatražio podatke o platnoj kartici kao bi izvršio donaciju, kada mu je oštećena ustupila svoje lične podatke”, saopšteno je iz UP

Policija je plavskom osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Gusinjanina R. G. (19), kojeg terete da je počinio prevaru, prenosi Portal Analitika.

On se, kako se sumnja, predstavljao kao službenik banke sa Kosova i tom prilikom dobio podatke o tuđoj kreditnoj kartici.

“Naime, R.G. (19) sa prebivalištem u Gusinju je, kako se sumnja, 15. maja 2022. godine, kontaktirao oštećenu osobu sa Kosova putem telefona, predstavljajući se kao službenik jedne banke sa Kosova i tom prilikom joj je saopštio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za liječenje člana porodice oštećene i u direktnom kontaktu putem telefona zatražio podatke o platnoj kartici kao bi izvršio donaciju, kada mu je oštećena ustupila svoje lične podatke”, saopšteno je iz UP.

Nakon toga, R.G. je njenom platnom karticom obavljao trgovinu u online prodavnicama tehničke robe.

“Na taj način pričinio je materijalnu štetu ovom licu u iznosu od 18.121 eura”, dodali su iz UP.

Foto: Gusinje (Printscreen/Uprava za dijasporu)

Idi na VRH
error: Content is protected !!