Đukanović: Učinak na predsjedničkim izborima nije zadovoljavajući, GO DPS prihvatio ostavku

“Neću vas iznenaditi ako kažem da je nas učinak na predsjedničkim izborima nezadovoljavajući. Naši planovi bili su više postavljeni. Počeli smo projektovanje u susret parlamentarnim izborima. Ne posustajemo u optimizmu, vrlo je realan”, kazao je Đukanović na konferenciji za medije

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) prihvatio je ostavku dosadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića, a za vršioca dužnosti postavljen je Danijel Živković. Kako je rečeno na konferenciji za medije, Živković će ulogu vršioca dužnosti obavljati do neposrednih izbora ili Kongresa partije.

Odluka je donesena na sjednici Glavnog odbora (GO) DPS-a koja je danas održana u Podgorici.

Đukanović je na konferenciji za medije kazao da učinak na predsjedničkim izborima nije zadovoljavajući.

“Neću vas iznenaditi ako kažem da je nas učinak na predsjedničkim izborima nezadovoljavajući. Naši planovi bili su više postavljeni. Počeli smo projektovanje u susret parlamentarnim izborima. Ne posustajemo u optimizmu, vrlo je realan”, kazao je Đukanović na konferenciji za medije.

Istakao je da vjeruju da crnogorsko društvo ima pravo na sezonsko lutanje.

“Razumijemo da su u životu čovjeka i društva, i dobri i loši ali ova izborna volja nas ne koleba od evropskih vrijednosti”, kazao je Đukanović.

Naveo je da Crna Gora mora imati odgovornu Vladu.

“Ja sam odlučio da se povučem sa pozicije partije. Ponosan sam na 25 godina upravljanja partijom”, kazao je Đukanović.

Naveo je da je DPS iznjedrio nove ljude.

“DPS iznjedrio mlade ljude, jedan od te mlade generacije je najmarkantniji Danijel Živković i vjerujem da smo napravili dobar izbor i da će to biti novi impuls povratka izgubljenog povjerenja građana”, kazao je Đukanović.

Novi v.d Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da ovo predstavlja veliku odgovornost za njega, te da će preuzeti dužnost u okolnostima u kojima se nalazi Crna Gora.

“Mi na parlamentarnim izborima očekujemo da ćemo biti partija sa najvećim brojem građana. Motivisaćemo članstvo, svjesni smo institucionalnog haosa i subjekata koji ne rade u interesu Crne Gore”, kazao je Živković.

Podsjetimo, Đukanović je odluku o povlačenju saopštio u srijedu predsedništvu partije i ona je očekivana, jer je lider DPS-a najavio tokom kampanje za predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

Dužnost vršioca predsjedika DPS-a, do stranačkog kongresa i izbora za novog predsjednika, obavljaće predsjednik poslaničkog kluba te partije u parlamentu Danijel Živković, potvrđeno je podgoričkim medijima iz te partije.

Đukanović je u nedjelju, u drugom krugu predsjedničkih izbora ubjedljivo poražen od protivkandidata, jednog od čelnika Pokreta Evropa sad, Jakova Milatovića.

Foto: Predsjednik.me

Idi na VRH
error: Content is protected !!