Monah u Manastiru Stanjevići zvoni “mrtvačka zvona” za odlazećeg predsjednika Đukanovića (VIDEO)

“Ne povratio se zločinac nikad više… Bog mu sudio najstrožom mjerom, koliko je braće zavadio i udarao na svetinju”, dodaje Kondić na videu

Na društvenim mrežama pojavio se snimak monaha Pavla Kondića na kojem, uz više neprimjerenih komentara, zvoni “mrtvačka zvona” za odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića.

Navodi se da je snimak nastao u Manastiru Stanjevići nadomak Budve, koji pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve.

“Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište istorije, krvomutnik”, govori Kondić na snimku, na šta jedan sveštenik odgovara: “Srećan mu put”.

“Ne povratio se zločinac nikad više… Bog mu sudio najstrožom mjerom, koliko je braće zavadio i udarao na svetinju”, dodaje Kondić na videu.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su kazali u odgovoru Portalu Vijesti da će Kondić snositi kanonsku odgovornost zbog zloupotrebe crkvenih zvona.

“Povodom samovoljnog i neprimjerenog postupka monaha Pavla u manastiru Stanjevići u izbornoj noći 2. aprila 2023. godine, Mitropolija crnogorsko-primorska osuđuje takav čin koji ni po čemu nije u skladu sa pravilima monaške službe i manastirskog života. Zbog očigledne zloupotrebe crkvenih zvona, pomenuti monah snosiće kanonsku odgovornost”, navodi se u odgovoru MCP, prenose Vijesti.

Video snimak možete pogledati na portalu Vijesti. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!