Uznemirujuće: Američka policija objavila snimak likvidacije napadačice koja je u školi pobila devetogodišnju djecu

Policijska uprava Metro Nashville objavila je snimke s kamera koje su na sebi nosili policajaci Rex Engelbert i Michael Collazo i koji su ubili napadačicu u 10:27 sati. Na snimku se vidi kako policajci ulaze u školu i traže napadačicu, a cijelo vrijeme trajanja akcije može se čuti i alarm za uzbunu

Audrey Elizabeth Hale (28), koja je juče u pucnjavi na jugu SAD-a, u privatnoj hrišćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu, ubila troje djece i troje odrasle osobe, i sama je izgubila život u policijskoj akciji.

Policijska uprava Metro Nashville objavila je snimke s kamera koje su na sebi nosili policajaci Rex Engelbert i Michael Collazo i koji su ubili napadačicu u 10:27 sati. Na snimku se vidi kako policajci ulaze u školu i traže napadačicu, a cijelo vrijeme trajanja akcije može se čuti i alarm za uzbunu.

Nakon što su čuli pucnjavu na drugom spratu, policajci su se tamo i uputili, a Englebert iz jurišne puške upućuje više hitaca u Hale. Nakon što napadačica pada pokošena na pod, pojavljuje se i Collazo koji u Hale puca još četiri puta iz pištolja.

Podsjetimo, masakr u katoličkoj osnovnoj školi na periferiji grada počinila je bivša učenica škole.

Nakon što je završila školu, studirala je na Nossi koledžu za umjetnost i dizajn, a nakon diplome je radila kao grafički ilustrator.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se izjašnjavala kao transrodna osoba.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je nađen i manifest te pisma napadačice, koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave.

U policiji su rekli kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Sva ubijena djeca bila su u dobi od devet godina, a stradalo je i troje zaposlenika škole u dobi od 60 i 61 godine, prenosi Jutarnji list. 

Idi na VRH

error: Content is protected !!