Perović: Dopis MVP nečuven i antidržavni potez

“Umjesto da je obrnuto, da iz MVP ohrabruju ljude u diplomatskim predstavništvima da pomognu našim građanima da dođu, bez obzira za koga će se opredijeliti i glasati, oni šalju takvu skandaloznu depešu. Crnogorska diplomatija je zadnjih deset godina podbacila, jer nije bila spremna na ovo što se sprema, a bilo je sve očigledno iz dana u dan”, navodi Perović

Dopis Ministarstva vanjskih poslova poslat diplomatskim misijama Crne Gore u kojem su upozorili da ne pomažu organizovanje dolaska crnogorske dijaspore uoči drugog kruga predsjedničkih izbora je nečuven i antidržavni potez, ocijenio je za Antenu M bivši ambasador i karijerni diplomata Željko Perović.

“Umjesto da je obrnuto, da iz MVP ohrabruju ljude u diplomatskim predstavništvima da pomognu našim građanima da dođu, bez obzira za koga će se opredijeliti i glasati, oni šalju takvu skandaloznu depešu. Crnogorska diplomatija je zadnjih deset godina podbacila, jer nije bila spremna na ovo što se sprema, a bilo je sve očigledno iz dana u dan”, navodi Perović.

Navodi da je juče generalnom konzulu u Njujorku upućena depeša za  povratak, odnosno za završenje zadatka.

“To je izuzetno iskusan čovjek, koji je već bio tamo, to je veliki crnogorski patriota i znalo se da će on najbolje odgovoriti svom zadatku. U momentu kada ne postavljamo šefove misija, dobio je depešu da se vrati 8. aprila”.

Upitan da li očekuje dalje opstrukcije kada je dijaspora posrijedi, Perović kaže da će naši ljudi doći na glasanje i da nema toga ko će ih u tome spriječiti.

“Ja sam radio u Njujorku tri mandata. Tamo je ogromna crnogorska dijaspora koja je patriotski nastrojena i nema te zabrane i stege koja će ih spriječiti da dođu i glasaju”, zaključio je Perović.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!