Ljutiti građani Kosova gađali tortom i šejkom glavnog pregovarača s Beogradom (VIDEO)

“Torta i milkšejk za ‘zajednicu‘. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi, građani Kosova, ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku”, poručili su mu aktivisti

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (PDS) gađali su čokoladnom tortom i milkšejkom Besnika Bislimija, zamjenika premijera zaduženog za dijalog sa službenim Beogradom, piše Klix.ba.

Xhemajl Rexha je na Twitteru objavio video “napada” tortom na kome se vidi kako aktivisti ispred ulaza u jednu zgradu bacaju na Bislimija komade torte i milkšejka uz povike ‘‘Čestitamo ti Zajednicu srpskih opština”.

“Torta i milkšejk za ‘zajednicu‘. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi, građani Kosova, ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku”, poručili su mu aktivisti.

Besnik Bislimi je zamjenik premijera Kosova Albina Kurtija i jedan od vodećih ljudi kosovske strane u pregovorima između Prištine i Beograda.

Njemačko-francuski predlog za rješenje kosovskog pitanja je na stolu, a on, između ostalog, podrazumijeva formiranje Zajednice srpskih opština, kojoj se Kosovari žestoko protive.

Ovim činom su građani najmlađe evropske države jasno dali do znanja šta misle o tom projektu međunarodne zajednice.

Idi na VRH
error: Content is protected !!