SDT formiralo predmet zbog Spajićeve emisije obveznica, bivši ministar poručio: Dajem podršku tužilaštvu i Novoviću

Kako je objašnjeno, ovaj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava poslanika Nebojše Medojevića i NVO “Montenegro International” protiv tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je povodom realizovane emisije obveznica koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. godini u decembru 2021. godine formiralo krivični predmet.

To je zvanično rečeno “Vijestima” iz SDT-a.

Kako je objašnjeno, ovaj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava poslanika Nebojše Medojevića i NVO “Montenegro International” protiv tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“S tim prijavama je spojena i krivična prijava sadašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića, podnijeta 27. februara ove godine. U toku je izviđaj i prikupljaju se obavještenja, dokazi i podaci potrebni za donošenje odluke”, rečeno je “Vijestima” iz SDT-a.

Spajić je kazao da daje punu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da se ispita slučaj emisije obveznica.

“Dajem punu podršku SDT i GST g. Novoviću da se ispita slučaj emisije obveznica i da se konačno stavi tačka na prljavu kampanju neistina koju plasiraju partije prošlosti”, napisao je Spajić na Twitteru.

Foto: Milojko Spajić (GOV.ME)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!