(UZNEMIRUJUĆE) Ubici Srbina iz Filadelfije doživotna: Pucao Milana koji je šetao psa i ostavio ga da iskrvari na ulici

Milan Lončar rođen je u Vejnu, u porodici Zorana Lončara iz Batajnice i Ejmi Launsberi. Bio je diplomac Univerziteta Templ i tek zaposlen kao stručnjak. Dejvis je sredinom januara 2021. pucao u Lončara nakon što je pokušao da mu ukrade novčanik. A zatim je pobjegao sa saučesnikom dok je Lončar ležao krvareći do smrti nasred ulice

Džozefus Dejvis osuđen je na doživotnu robiju, jer je 2021. ubio mladog Srbina Milana Lončara (25). To je odlučio američki sud posle emotivnog dvosatnog saslušanja.

Dejvis je ubio Lončara prošle godine u naselju Breveritaun u Filadelfiji dok je Srbin šetao psa.

Tokom saslušanja, u petak, sudija Barbara A. Mekdermot pročitala je 25 pisama koje su poslali porodica i prijatelji u kojima se detaljno opisuje kako je Lončareva smrt uticala na njihove živote. Svi su ga opisali kao brižnog i punog ljubavi, “najbolju osobu koju su ikada upoznali”.

Džozefus Dejvis (Foto Twitter/Breaking911)

Jelena Lončar (28) rekla je da od bratovljeve smrti nije mogla da radi više od 20 sati nedjeljno. Odselila se iz Filadelfije.

NEGIRAO ZLOČIN

“Bol i strah od nasilja i smrti su previše jaki da bih podnela život u Filadelfiji”, rekla je Jelena.

Na saslušanju i izjašnjavanju o krivici ubica Dejvis je, kako su juče prenijeli mediji u Americi, “pokazao malo emocija” dok se pojavio na sudu preko “Zum” platforme iz industrijskog popravnog centra u ovom gradu.

“Zurio je u kameru i, povremeno, zijevao. U završnoj riječi rekao je da je nevin i da su ga porotnici proglasili krivim na osnovu odjeće. ‘Moja rasa je, možda, odigrala ulogu’”, prenijete su Dejvisove riječi, piše “Kurir”.

Džozefus Dejvis je osuđen za pljačku i drugostepeno ubistvo mladog Srbina. Milan Lončar rođen je u Vejnu, u porodici Zorana Lončara iz Batajnice i Ejmi Launsberi. Bio je diplomac Univerziteta Templ i tek zaposlen kao stručnjak. Dejvis je sredinom januara 2021. pucao u Lončara nakon što je pokušao da mu ukrade novčanik. A zatim je pobjegao sa saučesnikom dok je Lončar ležao krvareći do smrti nasred ulice.

Ubistvo je zabilježio video-snimak sa obližnjih objekata i on je bio ključni dokaz na Dejvisovom dvodnevnom suđenju. Iako tužilac nije imao očevice zločina, rekao je da “se na snimku vidi kako ubica nosi prepoznatljive cipele i blistavi kaiš”.

“Nikada nećete zaboraviti taj kaiš i te patike” rekla je tužilac Džoan Peskatore.

“Srećna sam što je porodica Lončar dobila mjeru pravde”.

UPUCAN NADOMAK KUĆE

Tužioci su tražili da Dejvisa sud osudi na smrt za ubistvo prvog stepena, tvrdeći da je namjerno ubio Milana, pucajući mu u grudi. Porotnici su, međutim, glasali da se Dejvis osudi za ubistvo drugog stepena, jer se ubistvo dogodilo “tokom drugog krivičnog djela, pljačke mladog Srbina”.

Oba djela, – pljačka i ubistvo Milana Lončara, nose automatske doživotne kazne robije za Dejvisa. Njegov saučenik još nije pronađen.

Milan Lončar je upucan na samo blok udaljenosti od svoje kuće i svega nekoliko blokova od mjesta gde je ubica Dejvis živio. Lončar je dobio metak pravo u grudi.

Dejvis je bio na uslovnoj slobodi zbog prethodne pljačke u vrijeme ubistva i čekao je suđenje po optužbama za krađu automobila i napad na čuvara u zatvoru. Pušten je iz zatvora dvije nedjelje prije nego što će Lončara ubiti.

Foto: Društvene mreže

Idi na VRH

error: Content is protected !!