Zločin koji je šokirao Ameriku: Zubar trovao ženu, a dok je umirala bio sa ljubavnicom

Dok je Anđela ležala u bolnici, njen suprug glumio je zabrinutost i slao joj ljubavne poruke. U jednom trenutku čak se izvinio jer joj nije donio cvijeće u bolnicu i uvjeravao je kako se raduje njenom povratku kući, kao i u bračni krevet. U isto vreme, tvrde tužioci, Krejga je posjetila ljubavnica iz Ostina. Dana 10. marta, dok je ona još uvijek bila s njim u Koloradu, Džejms je supruzi slao poruke u kojima joj je pisao koliko je voli i želi. Ali u međuvremenu je naručio još otrova, a isporuka cijanida stigla je na njegovu adresu 13. marta

Džejms Krejg (45), stomatolog iz američke države Kolorado, koji je imao aferu s koleginicom iz Teksasa, s kojom je navodno planirao da započne novi život, uhapšen je u nedjelju u gradu Aurori zbog optužbe da je svoju suprugu Anđelu otrovao cijanidom. Par je bio u braku više od 20 godina i imaju šestoro djece stare od osam do 20 godina. Sada su objavljeni detalji ovog jezivog zločina koji bi mogao da posluži kao insipiracija za film strave.

Policija je saopštila kako je Anđela počela da se oseća loše nakon što je 6. marta popila šejk koji joj je pripremio suprug. U narednih deset dana zbog mučnine i vrtoglavice tri puta završila je u bolnici, ali ljekari nisu mogli da utvrde uzrok njene bolesti. Kada ju je brat 15. marta ponovno odveo u bolnicu, Anđela je dobila napad i izgubila moždanu funkciju.

PRVI PUT JOJ DAO OTROV 6. MARTA

Dok se ona borila za život, ljubavnica njenog muža doletjela je u Kolorado kako bi između 8. i 10. marta bila s Džejmsom. On se sad tereti za ubistvo s predumišljajem, piše Dejli mejl.

Džejms Krejg (Društvene mreže)

Tužioci tvrde kako je Krejg prvi put supruzi otrov dao 6. marta – stavio ga je u šejk koji je pomiješao prije njihovog treninga, a na svom kancelarijskom računaru istraživao je, između ostaloga, sledeće pojmove – koliko grama čistog arsena može ubiti čovjeka, je li moguće otkriti arsen u autopsiji, kako napraviti otrov i deset najsmrtonosnijih biljaka koje vas mogu ubiti.

Dok je Anđela ležala u bolnici, njen suprug glumio je zabrinutost i slao joj ljubavne poruke. U jednom trenutku čak se izvinio jer joj nije donio cvijeće u bolnicu i uvjeravao je kako se raduje njenom povratku kući, kao i u bračni krevet.

U isto vreme, tvrde tužioci, Krejga je posjetila ljubavnica iz Ostina. Dana 10. marta, dok je ona još uvijek bila s njim u Koloradu, Džejms je supruzi slao poruke u kojima joj je pisao koliko je voli i želi. Ali u međuvremenu je naručio još otrova, a isporuka cijanida stigla je na njegovu adresu 13. marta.

Dana 14. marta Anđela se vratila kući. Tad je osobi od povjerenja rekla kako sumnja da je suprug pokušao da je otruje. Već dan nakon toga, opet je završila u bolnici. Stanje joj se dramatično pogoršalo, doživjela je napad i više nije dolazila svijesti.

SARADNIK GA PRIJAVIO

Krejg je, piše “Jutarnji list”, na kraju vlastima prijavio jedan njegov saradnik, koji je posumnjao u njegovo ponašanje, a zabrinule su ga i isporuke otrova. Nevjerni stomatolog arsen je navodno naručio putem interneta 27. februara, a 4. marta primio je paket na kućnu adresu.

Druga pošiljka isporučena mu je na posao 13. marta, a kad je jedna zaposlena otvorila kutiju, u njoj je pronašla nalepnicu sa znakom za biološku opasnost i dio sa natpisom “kalijev cijanid”. Žena je, guglajući hemijski sastav, shvatila kako su simptomi trovanja cijanidom slični simptomima koje je imala Anđela.

Kad je zaposlena čula da je Anđela 15. marta opet hospitalizovana, ispričala je Krejgovom poslovnom partneru sve o svom šokantnom otkriću. On je otišao u bolnicu i o svemu obavijestio dežurne doktore. Odmah je pozvana policija, a detektivi Jedinice za teška krivična djela ubistva utvrdili su kako je nesrećna žena bila otrovana.

Krejg je pak tvrdio kako se njegova supruga namjerno predozirala opioidima otkako je u decembaru 2022. zatražila razvod. Ali policija mu je pretresla kuću i kancelariju i tamo zaplijenila proteinske prahove, šejkere i dvije kesice s praškastim materijama.

Foto: Džejms Krejg sa pokojnom suprugom Anđelom (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!