Pogledajte koji poznati pjevači imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Neda Ukraden jedna je od rijetkih pjevačica sa domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta – engleski jezik i književnost i pravni fakultet u Sarajevu. Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pjesme i postala slavna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih regionalnih ličnosti. Istražili smo koje slavne ličnosti imaju samo osnovnu školu, a ko od njih se može pohvaliti fakultetskom diplomom.

Neda Ukraden jedna je od rijetkih pjevačica sa domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta – engleski jezik i književnost i pravni fakultet u Sarajevu. Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pjesme i postala slavna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja.

Severina

Jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, Zdravko Čolić, završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Čolića je zapazio Kornelije Kovač. Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest mjeseci. Nakon toga se vratio u rodni grad i nastavio da studira. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista.

Popularna srbijanska pjevačica Jelena Karleuša svojim burnim životom redovno privlači pažnju. Međutim, ono što malo ko zna jeste koju školu je završila. Jelena je nakon završene osnovne škole upisala Zemunsku gimnaziju, ali je završila drugu školu spletom okolnosti.

Aleksandra Prijović

“Poslije osnovne škole upisala sam gimnaziju, pa sam se ispisala i vanredno završila turističku i muzičku školu”, otkrila je Jelena u emisiji Saše Popovića “Zvezde Granda specijal”.

Jelena je poznata i po tome što je jedina u porodici koja nema završen fakultet. Kako je Stars pisao 2017. godine, Jelena Karleuša je promijenila tri škole. Po tvrdnjama njenih profesora, bila je najgora učenica i laknulo im je kad je otišla.

Neda Ukraden

Severina, hrvatska pjevačica, ne može se pohvaliti svojim završenim školama. Ono što joj definitivno ide od ruke jeste pjevanje. Svoju muzičku karijeru počela je sa samo 10 godina, te navodno nikada nije završila srednju školu.

Prema pisanju srbijanskog “Kurira”, “Severina od škole ima samo veliki odmor”, tačnije nikad nije uspjela da završi srednju školu, piše “Azra”. Iako određeni izvori navode da je jedini razlog njenog napuštanja srednje škole taj što se htjela posvetiti muzičkoj karijeri.

Jelena Karleuša

Pjevačica Aleksandra Prijović upustila se u estradne vode veoma mlada, a za muzičko takmičenje prijavila se kao srednjoškolka. Kako je nakon šoua njena karijera krenula uzlaznom putanjom, pjevačica je prešla na vanredno školovanje, da bi ga na kraju potpuno zapostavila.

Prijovićeva je išla u Srednju tehničku školu, a kada je riješila da se bori za mjesto na estradnom nebu, brojna snimanja su je onemogućila da kao ostala djeca prisustvuje nastavi. Ipak, takmičenje se završilo, a ona je već izgradila karijeru, ali srednju školu još nije završila.

Foto: Instagram

Idi na VRH
error: Content is protected !!