Udruženje Crnogoraca opštine Kula podržalo Đukanovića: Obezbijedimo proevropsku budućnost

“Smatramo da izbor ovoga puta nije težak. Pozivamo Vas da jednim potezom olovke objezbijedite sigurnu proevropsku budućnost za sebe i svoje potomke, a nama date šansu da očuvamo svoj kulturni i etnički identitet u ovim teškim vremenima za našu zajednicu u Republici Srbiji. Sa bratskom ljubavlju i poštovanjem pozivamo Vas da zaokružite broj 1 i date svoj glas dosadašnjem predsjedniku Milu Đukanoviću”, piše u saopštenju udruženja

Udruženje Crnogoraca opštine Kula je na sjednici upravnog odbora donijelo jednoglasnu odluku da na predstojećim predsjedničkim izborima podrži predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića.

Shvatajući kompleksnost trenutka u kom se naša matica nalazi, a u susret predstojećim predsjedničkim izborima, smatramo da je naša dužnost i obaveza da putem sredstava javnog informisanja pozovemo naše sestre i braću Crnogorke i Crnogorce, kao i sve druge naše bratske narode koji vjekovima žive sa nama u miru i slozi, da pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori. Smatramo da izbor ovoga puta nije težak. Pozivamo Vas da jednim potezom olovke objezbijedite sigurnu proevropsku budućnost za sebe i svoje potomke, a nama date šansu da očuvamo svoj kulturni i etnički identitet u ovim teškim vremenima za našu zajednicu u Republici Srbiji. Sa bratskom ljubavlju i poštovanjem pozivamo Vas da zaokružite broj 1 i date svoj glas dosadašnjem predsjedniku Milu Đukanoviću”, piše u saopštenju udruženja.

Udruženje Crnogoraca Opštine Kula, dodaje se, osnovano je 13. jula 2013. godine.

“Od svog osnivanja pa do danas, cjelokupno svoje djelovanje usmjerilo je ka očuvanju crnogorskog etničkog i kulturnog identiteta na teritoriji opštine Kula, sa uvijek jasnim stavom vezanim za identitetsko pitanje crnogoraca (što je rijetko među crnogorskim udruženjima i zavičajnim društvima). Kao sastavni dio Udruženja funkcioniše i mjesna kancelarija u Sivcu. Udruženje Crnogoraca opštine Kula broji preko 550 aktivnih članova i sa sigurnošću se može reći da predstavlja jedno od najbrojnih crnogorskih udruženja u Republici Srbiji”, piše u saopštenju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!