Policajka s Kosova zatrla svoju porodicu, roditelje i dva brata, niko ne zna zašto: Dala tetki 12.000 eura da ih sve sahrane

Ona je sa po dva hica iz pištolja presudila braći Blerimu (33) i Fisniku (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditeljima, majci Hanife (66) i ocu Zećiru (70), a zatim je bila sama sa njihovim tijelima u kući nekoliko sati

Policajka Valjdete Blaca ubila je četiri člana svoje porodice, a potom presudila i sebi u nezapamćenoj tragediji koja se odigrala prije 3 godine u Gnjilanu. Detalji su tada šokirali mnoge.

Ona je sa po dva hica iz pištolja presudila braći Blerimu (33) i Fisniku (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditeljima, majci Hanife (66) i ocu Zećiru (70), a zatim je bila sama sa njihovim tijelima u kući nekoliko sati.

KAKO JE TEKAO ZLOČIN?

U svom pohodu, Valjdete je koristila službeni pištolj, a u vrijeme između ubistva svoje porodice i samoubistva, spriječila je navodno tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela, piše “Kurir”.

Kada je na vrata zakucala njena tetka Valjdete ju je, plašeći se da će vidjeti tijela svojih bližnjih, otjerala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj.

To je bio trenutak kada je Valjdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

ŠTA JE BIO MOTIV?

U medijima se spekulisalo da je policajka imala psihičkih problema, kao i da je zbog istih trebalo da bude premještena na novo radno mjesto.

Ona nije izlazila na teren već se bavila administrativnim poslovima. Ova odluka je potvrđena 16. oktobra 2019. godine zbog “zdravstvenih razloga”, a njoj je tom prilikom oduzeto službeno oružje.

Policija je istakla da je u periodu od 2016. do 2019. godine Valdeta je imala 14 sastanaka sa psihologom, a vlasti su je poslali na kliniku, gdje joj je ustanovljena dijagnoza i prepisana terapija. Poslednji tretman imala je 3. oktobra 2019. godine, a tada je preporučeno da preda pištolj i uniformu zbog mentalnih problema, te je dobila i odgovarajuću terapiju, tvrdi policija.

Prema navodima policije, oružje Valjdete je oduzeto i bilo je skladišteno u stanici u kojoj je ona radila. Iako organi vlasti kažu da i dalje istražuju kako je oružje nestalo, kosovski mediji spekulisali su da ga je najvjerovatnije ukrala iz policijske stanice.

DALA TETKI 12.000 EURA ZA SAHRANU?

Portal Reporteri naveo je tada da je policajka duže vrijeme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele porodice.

Prema riječima rođaka porodice, ova porodica je djelovala kao složna, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme.

“U stvari, Valjdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima”, kazao je rođak porodice.

Foto: Valjdete Blaca (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!