Zlatan Ibrahimović: Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac

“Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Sahranili smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam”, otkrio je Zlatan u autobiografiji

Zlatan Ibrahimović dobro je poznato ime u svijetu fudbala. Iako danas živi u luksuzu, iza njega je vrlo težak period.

Njegovi korijeni potiču iz Bosne i Hercegovine, a o tome koliko je imao teško djetinjstvo progovorio je u autobiografiji “Adrenalin”.

“Moje prvo sjećanje je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog. U automobilu, vozom. Tada je na snazi još bio komunizam. Drugi svijet. Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman. Moj otac je zbog mnogo patio zbog rata u BiH. Svaki dan su stizale vijesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbjeglicama. Uvijek je pokušavao da me zaštiti. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu”, otkrio je Zlatan.

“Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Sahranili smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam”, otkrio je Zlatan u autobiografiji, prenosi “Avaz”.

Zlatana Ibrahimovića smatraju za jednog od najboljeg igrača kojeg je Švadska ikad imala. Iako je postigao svjetsku slavu nikada nije zaboravio odakle njegova porodica dolazi.

Foto: Instagram

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!