Kadirov oženio sina: Policija išla od vrata do vrata, svima naređeno da uđu u kuće, svadbena povorka snimljena tajno (VIDEO)

Povodom vjenčanja priređeno je raskošno slavlje u glavnom gradu Čečenije Groznom, a da bi svadbena povorka nesmetano prošla gradom, ulice su ispražnjene od stanovnika. Takođe, nikome nije bilo dozvoljeno da snima svatove

Ahmat Kadirov, 17-godišnji sin čečenskog lidera Ramzana Кadirova, oženio se. Njegova supruga je navodno Tamila Mahmatova, ali si o njoj ne zna mnogo.

Povodom vjenčanja priređeno je raskošno slavlje u glavnom gradu Čečenije Groznom, a da bi svadbena povorka nesmetano prošla gradom, ulice su ispražnjene od stanovnika. Takođe, nikome nije bilo dozvoljeno da snima svatove.

Pa ipak, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kolona luksuznih automobila. Za snimanje je bilo potrebno mnogo hrabrosti, jer su policajci prije vjenčanja obilazili kuće i upozoravali stanovništvo na zabranu.

Inače, ruski predsjednik Vladimir Putin lično je čestitao vjenčanje Ahmatu Kadirovu, jednom od četrnaestoro djece Kadirova.

Кako je objavljeno u septembru 2022. godine, Sergej Kravcov, ruski ministar obrazovanja, podržao je inicijativu da se tada 16-godišnji Ahmat Kadirov imenuje za predsjednika savjeta za djecu i mlade “Pokret prvih”. Ministar Kravcov je tada obećao da će podržati Kadirova mlađeg na svaki mogući način.

Posle imenovanja, Ahmat se sastao i sa Putinom, o čemu je izvijestio na svom Telegram kanalu.

Na kraju sastanka, Putin je čestitao Kadirovu predstojeće vjenčanje, prenosi Jutarnji list.

Inače, na Sjevernom Kavkazu još postoji običaj da se vjenčavaju veoma mladi. Iako se maloljetnici ne mogu vjenčati po ruskim propisima, lokalne vlasti mogu da odobre brakove već sa 16 godina. Ali, u Čečeniji i dalje postoje slučajevi braka sa 14 godina.

Foto: Printacreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!