Crnogorski spasioci iz ruševina izvukli živu ženu (VIDEO)

“Akcija je uspješno završena oko 11.30 kada je iz ruševina izvučena teže povrijeđena žena osoba koja je ispod ruševina provela više od 50 sati. Spašena se zove Selma Hasar i predata je na dalju medicinsku obradu nadležnim službama”, saopšili su spasioci

Članovi crnogorskog tima za traganje i spašavanje jutros su iz ruševina u turskom gradu Hataju izvukli jednu živu ženu.

Crnogorski spasioci su saopštili da su oko jutros oko 9.30 sati počeli akciju spašavanja, dok su oko 10.20 na lokaciji pronašli tri beživotna tijela, a tokom pretrage detektovan je, kako kažu, glas ženske osobe nakon čega su počeli akciju spašavanja.

“Akcija je uspješno završena oko 11.30 kada je iz ruševina izvučena teže povrijeđena žena osoba koja je ispod ruševina provela više od 50 sati. Spašena se zove Selma Hasar i predata je na dalju medicinsku obradu nadležnim službama”, saopšili su spasioci za TVCG.

Kako kažu, od 12.30 časova angažovani su na drugoj lokaciji gdje su pronašli tri žrtve.

🎥 Crnogorski spasioci pronašli i izvukli jednu živu žensku osobu.

Posted by Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore on Thursday, February 9, 2023

U Tursku je upućen crnogorski tim od 23 spasioca.

Vođa crnogrskog tima za traganje i spašavanje Milan Radović javio se radnije danas iz Turske sa kratkom informacijom o aktivnostima članova crnogorskog tima.

Juče su članovi tima locirali i markirali više žrtava na pet lokacija.

Radović se javio iz Hataje, grada koji je najpogođeniji zemljotresom.

“Crnogorski nacionalni tim je od juče od 14.30 časova radio na više lokacija u potpuno razorenom dijelu grada. Kao što vidite otežana je komunikacija sa lokalnim vlastima zbog prekida u napajanju strujom. Nemamo ni vodu, ali svi članovi nacionalnog tima su u dobrom psiho-fizičkom stanju i drže se, za ponos i mene i države Crne Gore”, rekao je Radović u video poruci.

Foto: Crnogorski spasioci u akciji (MUP Crne Gore)

Idi na VRH
error: Content is protected !!