Više državno tužilaštvo: Nije bilo propusta u radu medicinskog osoblja nakon nesreće u tunelu Lokve

“Iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine proizlazi da prilikom obrade zdravstvenog stanja K. S. nije bilo nesavjesnog liječenja, odnosno tom prilikom nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano, jer je lice već bilo preminulo kada je medicinska ekipa stigla na mjesto saobraćajne nezgode. Smrt K. S. nije u nikakvoj vezi sa ljekarskim radom, već je isključivo posljedica povreda nastalih u saobraćajnoj nezgodi”, saopštio je viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju utvrdilo je da nije bilo propusta u radu medicinskog osoblja nakon saobraćajne nesreće u tunelu Lokve, 5. januara ove godine, u kojoj je nastradao S. K. (29) iz Rožaja.

“Iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine proizlazi da prilikom obrade zdravstvenog stanja K. S. nije bilo nesavjesnog liječenja, odnosno tom prilikom nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano, jer je lice već bilo preminulo kada je medicinska ekipa stigla na mjesto saobraćajne nezgode. Smrt K. S. nije u nikakvoj vezi sa ljekarskim radom, već je isključivo posljedica povreda nastalih u saobraćajnoj nezgodi”, saopštio je viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač.

“Povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama nakon saobraćajne nezgode u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane – Rožaje, u kojoj je smrtno stradalo jedno lice (K. S.) iz Rožaja, dok su dva lica iz Berana (A. C. i A. C.), zadobila teške tjelesne povrede, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je formiralo spise predmeta i naložilo ovlašćenim policijskim službenicima OB Berane da prikupe potrebna obavještenja od prisutnih lica na mjestu događaja, te naredilo vještaku sudske medicine da izvrši obdukciju tijela smrtno stradalog lica i da na osnovu medicinske dokumentacije ovom tužilaštvu dostavi nalaz i mišljenje. Po dobijanju svih traženih podataka, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju ocijenilo je da u radnjama medicinskog osoblja Jedinice za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, koje se nalazilo na mjestu događaja, radi ukazivanja ljekarske pomoći, nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, piše u saopštenju, prenosi Radio Televizija Rožaje.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!