Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori organizuje prikupljanje novca za Tursku i Siriju

“Pozivamo naše imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak, 10. februara. 2023. godine, nakon džuma namaza, organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu”, piše u saopštenju

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori organizovaće prikupaljanje pomoći u novcu za Tursku i Siriju, koje je u ponedjeljak pogodio katastrofalan zemljotres.

“Broj žiro računa za uplate je 510-1076-13 – Crnogorska komercijalna banka, sa naznakom: Za narod Turske i Sirije”, saopšteno je iz Mešihata, prenose “Vijesti”.

Dodaje se da “prirodne nepogode, nesreće i iskušenja uvijek probude u čovječanstvu osjećaj čovječnosti”.

“Znamo da za saniranje posljedica stravičnog zemljotresa u danima koji predstoje, potrebno je mnogo energije, resursa i dobre volje. Dokazana darežljivost i humanost turskog naroda i države stigla je u mnoge krajeve svijeta, pa i do nas. Pokušajmo da makar dio tog dobročinstva uzvratimo. Baš zato što će u saniranju trajnih posljedica zemljotresa biti potrebno dosta novca, omogućićemo da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem žiro-računa Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i džumanskih sergija”, piše u saopštenju.

Instrukcije za uplate iz inostranstva objavljene su na sljedećoj fotografiji:

Na prvoj fotografiji su instrukcije za uplate u eurima, na drugoj instrukcije za uplate u dolarima.

“Pozivamo naše imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak, 10. februara. 2023. godine, nakon džuma namaza, organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu”, piše u saopštenju.

Foto: Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori

Idi na VRH
error: Content is protected !!