Njujork: Hafiz Hako ef. Omeragić, u prisustvu senatora i kongresmena, proučio ajete iz Kur’ana časnog i dovu

Povod okupljanja bila je inauguracija predsjednika Alexa Boresa, lidera okruga Upper East Side Manhattan. Alex je potiče iz skromne, radničke porodice i zalaže se za pomoć prvenstveno onima koji su u težim finansijskim siruacijama, kao i imigrantima i slično

Hafiz Hako ef. Omeragić je, na poziv predsjednika opštine Manhattan, Marka Levinesa, a u pristustvu američkih senatora Chucka Schumera i Kristena Gillibranda i predstavnika američkog Kongresa i brojnih uticajnih ličnosti, proučio je ajete iz Kur’ana časnog i na kraju dovu.

Povod okupljanja bila je inauguracija predsjednika Alexa Boresa, lidera okruga Upper East Side Manhattan. Alex je potiče iz skromne, radničke porodice i zalaže se za pomoć prvenstveno onima koji su u težim finansijskim siruacijama, kao i imigrantima i slično.

“Imao sam priliku da predstavim svoju zajednicu, odnosno naše Bošnjake, prvenstveno iz Plava-Gusinja, Crne Gore i ostalih djelova Sandžaka i Bosne. Senatori su bili zadivljeni činjenicom da mi, Bošnjaci, imamo preko osamdeset džamija u Sjevernoj Americi, iako smo masovno počeli da se doseljevamo u Ameriko prije tri decenije”, rekao je Omeragić.

Idi na VRH
error: Content is protected !!