Refika Lela Tuzović prva žena predsjednica Medžlisa Islamske zajednice

Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice

Na konstitutivnoj sjednici Medžlisa Islamske zajednice Podgorica za predsjednicu je u četvorogodišinjem mandatu izabrana Refika Lela Tuzović.

Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice.

Do sada je, kako je saopšteno iz Islamske zajednice, bilo slučajeva da žene budu članovi Medžlisa i Sabora, a sinoć je jedna od njih izabrana za predsjednicu Medžlisa u Glavnom gradu, prenose “Vijesti”.

Tuzović je rođena 26. februara 1957. godine, u mjestu Lijeva Rijeka. Završila je srednju ekonomsku školu i maturirala 1975. godine. Radni vijek započela je u preduzeću “Gornji Ibar” kao kalkulant i fakturista, kasnije je unaprijeđena na mjesto materijalnog i finansijskog knjigovođe.

Godine 2000. počela je da radi kao honorarni službenik Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na poslovima računovođe, gdje je 2003. godine dobila stalni posao kao šef računovodstva, koji i dalje uspješno obavlja.

Udata je, majka troje djece i ima petoro unučadi.

Foto: Refika Lela Tuzović (Facebook)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!