Gorštak Obrad iz sela Korita kod Bijelog Polja samovao, a onda u emisiji vidio Vericu iz Srbije: Ovako ju je osvojio (VIDEO)

“Moja svekrva je divna žena i hvala joj što je takva”, veli Verica i dodaje da je u djetinjstvu dobijala batine i gladovala… Objašnjava i da ima majku živu, zdravu i “hvala Bogu daleko” jer ju je od 11. godine tjerala da živi kod drugih. Mislila je i da trojici braće u životu nešto znači, ali je, kaže, shvatila da ni to nije tako

Vojvođanka Verica i Obrad Lazović su mladi bračni par koji živi u crnogorskom selu Korita, u zaseoku Lazovići, poput njihovog prezimena, u okolini Bijelog Polja.

Danas, kada pogledaju unazad, kažu da je sudbina umiješala prste u njihove živote. Verica je živjela, kako sama kaže, kao sluga i sirota. Možda bi tako i ostalo da je u svojoj emisiji “Sasvim prirodno” na Javnom servisu (RTS) nije snimio voditelj Jovan Memedović.

Odmah potom našla je svoju djevojačku sreću u gorštaku Obradu iz Korita, koji redovno gleda tu emisiju i koji ju je tada vidio na ekranu. Odmah je shvatio da je ona žena njegovog života, a danas kaže da ju se sam Bog poslao.

UPOZNALI SE PREKO FACEBOOKA

Verica je čuvala čak 270 seoskih krava i živjela teškim životom. Obrad je bezuspješno pokušavao da sebi nađe srodnu dušu dok je radio i na Crnogorskom primorju i u Podgorici, ali jednostavno nije išlo, a onda je vidio Vericu. Iako ima mještana koji se žene i Albankama, Obrad kaže da je ovako ispalo mnogo bolje.

U kontakt su stupili preko Facebooka, prvo s ponekom običnom porukom, pa su počeli da se dopisuju sve više i više. Verica je prvo živjela i radila u okolini Novog Sada gdje je čuvala tuđe krave, a onda došla na Zlatibor da radi kod gazde za platu, odakle se i javila Obradu. I tako mic po mic… rodila se ljubav. Život joj je, kaže, bio katastrofa, čuvala je seoske krave, živjela bez vode i struje, radila najteže poslove, a jela šta joj gazde daju…

Sve je počelo tako što se s Memedovićem srela za Dan stočara i pošto je tog dana bila velika gužva rekao joj je da će joj se javiti drugi put. Sumnjala je da će on htjeti da snima “kravarku”, kako kaže, ali javio se poslije mjesec dana i snimio s njom emisiju koja je za nju, veli, “bila spas”.

Kad je dobila Obradovu poruku, u prvi mah je mislila da se sa njom neko šali, ali Obrad se nije šalio pa je iz ravnice došla u crnogorska brda, piše “”Kurir”.

Obrad joj je poslao poruku par sati pošto ju je vidio u emisiji. Verica je za RTCG ispričala da poštuje svog muža, da je srećna u braku, u kom zajedno odgajaju njenu ćerkicu za koju Obrad nije htio da dozvoli da ostane s njenom majkom i očuhom u Vojvodini – zašto što Verica nikad ne bi bila mirna pošto dijete nije njom, a on smatra da je djetetu mjesto s majkom. Rekao joj je da povede malu Nikolinu, koja danas ide u tamošnju školu.

Verica ima 26 godina i voljela bi još djece, ali je imala nekoliko spontanih pobačaja pa kaže da je sad digla ruke i da će biti kako Bog da. A da joj je teško, teško joj je što ne može sa Obradom da proširi porodicu.

Mladi Lazovići bave se stočarstvom, muzu krave barabar, a Obrad bi volio da poveća broj krava i pojača mehanizaciju, da oboma bude lakše. Za Vericu nijedan seoski posao nije tajna, posebno muža krava, vrijedna je pa Obrad želi da je obraduje i kupi joj konja.

SVEKRVA PREZADOVOLJNA SNAJKOM IZ SRBIJE

Svekrva Nada prezadovoljna je snajkom iz Srbije i kaže:

“Fino mi se slažu, fino se vole…”

Inače, majka Nada je rodila desetoro dece – sedam ćerki i tri sina, i sve ih podigla tu u Koritima, a njen sin Obrad je prvi mještanin koji se u lokalnoj crkvi vjenčao još od vremena Drugog svjetskog rata.

Svekrva Nada je ispričala da je, kad ju je vidjela na televiziji, rekla: “Biće sreće da ona dođe kod nas”. A kad joj je sin rekao da Verica ima i dijete, ona je rekla: “Pa neka ima”, i da treba da dođe da živi sa njima.

A ŠTA KAŽE VERICA?

“Moja svekrva je divna žena i hvala joj što je takva”, veli Verica i dodaje da je u djetinjstvu dobijala batine i gladovala… Objašnjava i da ima majku živu, zdravu i “hvala Bogu daleko” jer ju je od 11. godine tjerala da živi kod drugih. Mislila je i da trojici braće u životu nešto znači, ali je shvatila da ni to nije tako.

Dodaje da joj ništa ne nedostaje i da na selu svega ima, voli životinje i voljela bi da ima malu farmu, a djevojkama koje hrle u grad poručuje da “tamo nema ovoga što ima na selu – sve domaće da jedeš, da vidiš kravu, životinje, sunce, lijepo vrijeme…” Ona kaže da se ni po čemu ne razlikuje od gradskih djevojama jer se, kad ide u grad, udesi i našminka.

Foto: Verica i Obrad Lazović (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!