Otac Novaka Đokovića napravio skandal: Pozirao s navijačima koji podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu (VIDEO)

On je, naime, viđen kako pozira u društvu navijača koji je slao proruske poruke u rukama držeći razvijenu rusku zastavu s istaknutim licem Vladimira Putina. Bilo je još navijača koji su imali proruske simbole, jedan je imao majicu sa znakom “Z”, koji simbolizira rusku invaziju na Ukrajinu, a svi oni su izbačeni s tribina

Pobjeda Novaka Đokovića nad Andrejem Rubljovim u četvrtfinalu Australian Opena (6:1, 6:2, 6:4) ostala je u sjeni incidenta kojeg su napravili pojedini srpski navijači u čijem je društvu bio i Novakov otac Srđan.

On je, naime, viđen kako pozira u društvu navijača koji je slao proruske poruke u rukama držeći razvijenu rusku zastavu s istaknutim licem Vladimira Putina. Bilo je još navijača koji su imali proruske simbole, jedan je imao majicu sa znakom “Z”, koji simbolizuje rusku invaziju na Ukrajinu, a svi oni su izbačeni s tribina.

O cijelom incidentu brzo se oglasio i službeni Australian Open.

“Manja skupina ljudi je nakon meča u srijedu naveče isticala neprimjerene zastave i simbole te prijetila zaštitarima pa su bili izbačeni s tribina. Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici oko zastava i simbola, odnosno izbjegavanju bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva. Nastavljamo blisko sarađivati sa sigurnosnim službama oko provođenja ove odluke“, stoji u saopštenju Australian Opena.

Britanski Express donosi kako su četiri navijača udaljena s tribina, a na jednom Youtube kanalu se vidi i snimak na koem Srđan Đoković, prema pisanju očevidaca, kaže “Živjela Rusija”.

U međuvremenu su počele stizati i reakcije. Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, bivši pobjednik Umaga koji trenutačno brani svoju domovinu, vrlo je žestoko prokomentirao ispad navijača s proruskim porukama.

“Ovog će lika doživotno izbaciti, barem sa svih turnira u Australiji, zar ne?”, napisao je na Twitteru, prenosi Jutarnji list. 

Foto: Screenshot-YouTube

Idi na VRH

error: Content is protected !!