Počela izgradnja puta Plav – Gusinje sa dvije kolovozne trake

U okviru prve faze predviđena je izgradnja 1,1 kilometara puta, sa dvije kolovozne trake, dvostranim trotoarima i javnom rasvjetom

Foto: CdM

Izgradnja prve faze moderne saobraćajnice Plav-Vojno selo-Gusinje počela je danas.

U okviru prve faze predviđena je izgradnja 1,1 kilometara puta, sa dvije kolovozne trake, dvostranim trotoarima i javnom rasvjetom. Ugovorena vrijednost radova iznosi preko 885.000 eura.

Radove su obišli predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, potpredsjednik Nihad Canović i direktor Rusmir Bajraktarević.

Bajraktarević je istakao da su u proteklih tri mjeseca uspješno riješili imovinsko pravne odnose zbog kojih je bio blokiran početak radova, i da je veliku pomoć u rješavanju tog problema pružila Vlada Crne Gore.

Tokom obilaska posebno je naglasio zahvalnost Direkciji za javne radove, koja prati realizaciju, kao i izvođaču radova, firmi “Tošković” iz Podgorice.

“Izgradnjom ove saobraćajnice Plav će unaprijediti povezanost gradskih sa prigradskim naseljima. Ujedno, izgradnja prve faze je preduslov za izgradnju moderne saobraćajnice koja bi povezivala Plav sa Gusinjem preko Vojnog sela”, dodao je on, prenosi CdM.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH