Bajden je pozvao restoran u Vašingotnu da naruči hamburger, a radnica “se zaledila”: Čim sam čula njegov glas, pomislila: “Nemoguće! Nemoguće! Nemoguće! (VIDEO)

Kako izgleda kada radite u restoranu u Sjedinjenim Američkim Državama, a dobijete poziv i narudžbu, ni manje ni više od Džoa Bajdena (Joe Biden)?
Upravo to se dogodilo Britni Spejdi (Brittany Speedy), koja je u utorak trebala biti slobodna, ali je suvlasnik nagrađivanog restorana “Ghostburger” Džoš Filips (Josh Phillips) zamolio da dođe zbog gužve.

Nije ni sanjala šta je Filips naumio. On je za “Washington Post” kazao kako je sve bilo isplanirano da ona primi Bajdenov poziv.

Naime, Bijela je kuća taj pothvat u utorak dogovorila s Filipsom i njegovom suprugom Keli (Kelly), drugom suvlasnicom restorana.

– Zaslužila je taj poziv – istakao je Filips.

Britni niko nije rekao ko će pozvati restoran, samo su joj kazali da će poziv biti jako važan.

Bajden je restoran nazvao nešto iza 13 sati, a Britni se zaledila kada joj se predstavio.

– Zdravo Britni, ovdje Džo Bajden – rekao je američki predsjednik.

Britni je poslije izjavila kako ju je uhvatila velika trema kada se javila na telefon.

– Inače nisam takva. Čim sam čula njegov glas, pomislila: “Nemoguće! Nemoguće! Nemoguće!” – ispričala je ona.

Inače, Bajden je naručio jedan “ghostburger” sa slaninom i američkim sirom, ali bez “strašnog” umaka te jedan obični “ghostburger” sa sirom, ali bez umaka.

Bijela kuća je na Twitteru objavila fotografije na kojoj Bajden i njegova potpredsjednica Kamala Heris (Harris) jedu narudžbu iz Ghostburgera.

Bajden je kasnije objasnio kako je Ghostburger jedna od 10,5 miliona malih kompanija koje su pokrenute zahvaljujući njegovim politikama.

Izvor: Avaz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghostburger (@ghostburgerdc)

Idi na VRH

error: Content is protected !!