Simić: Imam osjećaj da se moglo više, Španci su nas dobili na iskustvo

„Dali smo sve od sebe, ali je presudilo njihovo iskustvo. Postigli su pet-šest golova na praznu mrežu, pokupili dvije-tri odbijene lopte i pogađali kada smo mogli da se vratimo, a ni u pola napada sa igračem više nismo ni šutnuli na gol. Imam osjećaj da se moglo više, nisu nas nadigrali, ali su bili iskusniji”, rekao je Simić

Nebojša Simić je po ko zna koji put dokazao da je svjetska klasa.

Golman Crne Gore je odbranio 16 šuteva protiv Španije, ali nije bilo dovoljno, između ostalog i zbog toga što su se lopte nakon njegovih parada odbijale pravo protivnicima u ruke.

Sve je to rezultiralo porazom na startu 28. Svjetskog prvenstva (30:25).

„Dali smo sve od sebe, ali je presudilo njihovo iskustvo. Postigli su pet-šest golova na praznu mrežu, pokupili dvije-tri odbijene lopte i pogađali kada smo mogli da se vratimo, a ni u pola napada sa igračem više nismo ni šutnuli na gol. Imam osjećaj da se moglo više, nisu nas nadigrali, ali su bili iskusniji”, rekao je Simić.

Kao i svaki golman, koji se „hrani” zaustavljenim šutevima, zasmetalo mu je kada su Španci hvatali „odbitke” nakon njegovih intervencija.

„Umjesto da idemo u napad, primimo glupi gol ili nas opet napadaju. I sa igračem više smo davali rizične pasove na pivota, oni uzvraćali lakim golovima, a sve se to na kraju skupi i bude minus pet. Malo više koncentracije i iskustva nam je falilo, ali smo pokazali visok nivo”.

„Lavovi” sljedeći meč igraju u subotu (18 časova) protiv Irana, koji je danas u trileru savladao Čile (25:24). Čini se da je tim Zorana Roganovića kvalitetniji od suparnika iz Azije, ali i Južne Amerike, a imaće i samopouzdanje nakon što je dugo bio u igri protiv aktuelnog vicešampiona Evrope i bronzane ekipe sa OI u Tokiju i SP u Egiptu.

„Sigurno je ohrabrenje što smo ovako igrali sa Španijom. Tokom cijele utakmice smo imali osjećaj da možemo nešto da napravimo i da se vratimo u igru”, istakao je Simić, prenose Vijesti. 

Foto: IHF

Idi na VRH
error: Content is protected !!