Boston globe: Ana Volš prijavila Brajana Volša 2014. da joj je prijetio smrću

Oko godinu dana prije nego što su se vjerili, Ana Volš, tada Ana Knip, rekla je da joj je muškarac prijetio tokom telefonskog razgovora, rekavši „da će ubiti nju i njenu prijateljicu“, prema policijskom izvještaju

Dok se stotine ljudi okupile u Kohasetu u Masačusetsu na zajedničkoj molitvi za nestalu Anu Volš, 39-godišnju majku troje djece koja je poslednji put viđena u ranim jutarnjim časovima 1. januara, isplivali su novi detalji u vezi sa njenom dugogodinjom vezom sa njenim mužem, koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog obmanjivanja policije tokom istrage o nestanku Volšove.

Prema policijskom izvještaju i izvoru upućenom u slučaj, ona je policiji u Vašingtonu 2014. godine rekla da joj je Brajan Volš prijetio smrću, prenosi Boston globe.

Oko godinu dana prije nego što su se vjerili, Ana Volš, tada Ana Knip, rekla je da joj je muškarac prijetio tokom telefonskog razgovora, rekavši „da će ubiti nju i njenu prijateljicu“, prema policijskom izvještaju.

U izvještaju taj muškarac nije identifikovan po imenu, ali je ukazano da osumnjičeni živi u Bostonu. Osoba upućena u tekuću istragu o nestanku Volšove rekla je za Boston globe da se radi o Brajanu Volšu, sadašnjem Aninom mužu.

Portparolka policije kazala je da je slučaj zatvoren nakon što je Ana Volš odbila da sarađuje, mada nije mogla da precizira kada se to desilo.

Iznenadni nestanak Volšove, porijeklom Beograđanke, privuklo je pažnju kako američkih, tako i srpskih medija. Kako ukazuje Bostone globe, u velikoj mjeri je uznemirio i građane Kohaseta, u kojem je Ana živjela.

Liza Fulton (53) kazala je da je Kohaset „veoma mala i povezana zajednica“ i da je nestanak Ane Volš „uzdrmao cio njihov svijt“.

„To je veoma šokantno“, rekla je Debora Visleder (56), koja je učestvovala u molitvi i dodala da su „svi u gradu veoma zabrinuti zbog Anine dece, i naravno zbog same Ane, jer još ne znamo šta se desilo“.

Vjerski lideri predvode molitvu za Anu i njenu djecu, koja su ove sedmice smještena u ustanovu za brigu o djeci i porodicama.

Vlasti su pokrenule opsežnu istragu od kako je prijavljen Anin nestanak 4. januara, tri dana pošto ju je, prema riječima njenog muža Brajana, poslednji put vidio.

Ana Volš se preselila u Vašington iz Masačusetsa prošle godine zbog posla sa nekretninama, a vikendom je dolazila u Kohaset kako bi bila sa mužem i tri sina. Prošlog marta, prenosi N1, kupila je kuću za 1,3 miliona dolara u tom gradiću.

Ranije je nekoliko godina živjela u Vašingtonu, prema sudskim dokumentima. Brajana Volša je upoznala 2008. godine i godinama su imali vezu na daljinu, prije nego što se Ana 2015. preselila u Masačusets, kada se par vjenčao.

Brajan Volš je u pritvoru, uz kauciju od pola miliona dolara. On se izjasnio da nije kriv zbog davanja lažnih izjava.

Istražni organi pronašli su krv i nož u podrumu kuće u kojoj je par živivo. Izvori za NBC10 Boston prenose da su na deponiji u mestu Pibodi pronađeni testera i krvavi peškiri.

Foto: Ana Volš (Instagram)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!