Primitivizam i raspirivanje mržnje: “Piš** na Cetinje, bato. Evo vam ga, montenegrini, vidi kako piš** Ostroga mi” (VIDEO)

“Znaš kako kažu komite – živjelo Cetinje? E, tako ja kažem crklo dabogda”, govori muškarac na snimku na kojem, između ostalog, urinira na autobuskoj stanici na kružnom toku na Cetinju. Na kraju videa čuju se i riječi: “Cetinjani, nabijem vas na k****.”

Prijestonica Cetinje podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne muške osobe, zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem se mogu čuti uvrede na račun Cetinjana i Crnogoraca.

Iz Prijestonice su naveli da je osoba na snimku Vladimir Dimić, te da je prijava podnijeta zbog sumnje da je počinio krivično djelo – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

“Piš** na Cetinje, bato. Evo vam ga, montenegrini, vidi kako piš** Ostroga mi, piš** se na sred Cetinja. Znaš kako kažu komite – živjelo Cetinje? E, tako ja kažem crklo dabogda”, govori muškarac na snimku na kojem, između ostalog, urinira na autobuskoj stanici na kružnom toku na Cetinju. Na kraju videa čuju se i riječi: “Cetinjani, nabijem vas na k****.”

“Krivična prijava je podnesena u vezi sa snimkom koji kruži društvenim mrežama i na kojem se vidi lice koje poziva na raspirivanje nacionalne mržnje i vrijeđanje nacionalnih osjećaja Crnogoraca i Cetinjana. Pored ovog krivičnog djela, prijava se odnosi i na eventualno neko drugo krivično djelo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a što će se utvrditi nakon izviđaja”, navodi se u saopštenju.

Muškarac na snimku, između ostalog, kaže i kako mora da skine zastavu, ali osoba čiji se glas takođe čuje kaže da će to učiniti drugi put.

“Imajući u vidu navedeno, evidentno je da na strani prijavljenog Vladimira Dimića postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo iz člana 370 stav 1 i očekujemo da Osnovno državno tužilaštvo donese naredbu za sprovođenje istrage”, zaključuju iz Prijestonice.

Idi na VRH
error: Content is protected !!