Fondacija Gusinje prikuplja sredstva za kupovinu community centra, Hot: Ovo je ključan projekat za naše buduće generacije

“Naši donatori su izrazili želju za izgradnju centra, gdje bi mogli da sprovedemo mnoge aktivnosti i programe koji bi bili od koristi zajednici. Na našem posljednjem pikniku imali smo priliku da vidimo mnogobrojnu omladinu koja žudi za obrazovnim, društvenim i rekreativnim aktivnostima. Nažalost, piknik je nedovoljna prilika za svu našu omladinu da se upoznaju i razmijene mišljenja, ali centar bi bio temelj prosperiteta i stvaranja zajedničkih ideja za budućnost”

Fondacija Gusinje održaće u nedjelju, 18. decembra, donatorsko veče za kupovinu community centra u Njujorku.

Veče će biti održano u restoranu Renaissance Event Hall u Astoriji, a zahvaljujući brojnim sponzorima obezbijeđen je besplatan ulaz, hrana i piće za sve goste.

Advokat Almir Hot, predsjednik Fondacije Gusinje, potvrdio je u razgovoru za Portal Revije Fokus da je organizacija na čijem je čelu odlučila da ove godine prioritet donatorske večeri bude na prikupljanju sredstava za kupovinu community centra.

“To je ideja koju gajimo već nekoliko godina i želja da ostvarimo nešto što bi bilo od koristi našoj omladini i zajednici. Community centar je više od objekta – to je ideja da moramo da nađemo sredstva da ojačamo našu organizaciju, odnosno našu zajednicu, da zbližimo našu omladinu i damo im temelj od kojeg mogu da napreduju. Taj centar bi bio upotrebljiv članovima zajednice i korišćen za razne aktivnosti, za sticanje informacija i mogućnost savjetovanja, ili čak  profesionalnih usluga, i u budućnosti formiranje neke vrste community banke”, kazao je Hot.

Na kojoj lokaciji planirate da kupite objekat?

– Lokacija zavisi od mnogo faktora. Znajući da veliki broj naših sugrađana i dalje živi u okolini Queensa, odnosno Astorije, to bi bila jedna od idealnih lokacija. Međutim, moramo biti u toku i sa današnjom ekonomijom, kao i prostorom koji bi nam trebao. Trebalo bi uzeti u obzir i pristupačnost tog centra, kao i opciju da posjeduje svoj parking. Stoga bismo razmotrili sve relevantne faktore prije donošenja te odluke.

Koliko novca treba?

– Mislim da je realno reći da je ovakav projekat veoma finansijski zahtjevan i da bi vjerovatno trebao višemilionski budžet. Gusinje Fondacija je neprofitna organizacija i moguće je zatražiti saradnju sa opštinom Queens, odnosno sa predsjednikom opštine, s kojim smo već stupili u kontakt. Projekat je ostvarljiv i nešto što je neophodno našoj zajednici.

Sa koliko novca u budžetu fondacija trenutno raspolaže?

– Fondacija Gusinje je organizacija koja radi bez prestanka 16 godina. Ova organizacija raspolaže solidnim budžetom koji je bio dovoljan za realizovanje svih prethodnih akcija za koje je dala obećanje donatorima. Međutim, imati svoj community centar je vrlo važno za budućnost ove organizacije, kao i naše mnogobrojne omladine koja bi imala način za razvijanje i saradnju.

Kolika je zainteresovanost donatora?

– Mislim da zainteresovanost donatora nikad nije bila veća. U mnogobrojnim razgovorima sa donatorima shvatili smo da je ovaj projekat ključan za našu zajednicu. Naši donatori su izrazili želju za izgradnju centra, gdje bi mogli da sprovedemo mnoge aktivnosti i programe koji bi bili od koristi zajednici. Na našem posljednjem pikniku imali smo priliku da vidimo mnogobrojnu omladinu koja žudi za obrazovnim, društvenim i rekreativnim aktivnostima. Nažalost, piknik je nedovoljna prilika za svu našu omladinu da se upoznaju i razmijene mišljenja, ali centar bi bio temelj prosperiteta i stvaranja zajedničkih ideja za budućnost.

Idi na VRH
error: Content is protected !!