U izdanju časopisa “Komun@” izašla knjiga “Budućnost – Sutjeska (1945 – 2021)”

Ističući da je teren za ovu knjigu „neplanirano pripremao više od tri decenije“, Bućin naglašava „da smo u crnogorskom fudbalu od samostalnosti imali razna rivalstva, ali ostao je veliki derbi samo duel između Sutjeske i Budućnosti. Ostao je i ostaće vjerujem za sva vremena”

U izdanju časopisa “Komun@”, a u okviru njene izdavačke produkcije, izašla je nova- deseta jubilarna knjiga, “Budućnost – Sutjeska (1945 – 2021)” – crnogorski derbi, iz pera doajena crnogorskog sportskog novinarstva Budimira Bućina.

Ističući da je teren za ovu knjigu „neplanirano pripremao više od tri decenije“, Bućin naglašava „da smo u crnogorskom fudbalu od samostalnosti imali razna rivalstva, ali ostao je veliki derbi samo duel između Sutjeske i Budućnosti. Ostao je i ostaće vjerujem za sva vremena”.

Recenzent knjige, kulturolog i publicista mr Željko Rutović u tekstu Nostalgični arhiv kulture sjećanja ističe, između ostalog, da „knjiga ima višestruk značaj i da predstavlja izuzetno dokumentarističko – arhivsko štivo, da je kao takva kulturološko – civilizacijskog karaktera, ali i knjiga sjete svih naših kolektivnih bora koje vrijeme ispisuje“.

“Konačno, ova knjiga nosi nostalgični ukus i slike vremena čiji upečatljivi akteri svojim šarmom, magijom pokreta, lucidnošću duha na i van terena prerastoše u urbane legende“.

Takođe naglašava da je sociologija gradova o kojima je u knjizi riječ nezamisliva bez fudbalske istorije i kulturologije derbija, te da knjiga kao dokument i kultura sjećanja, kao tradicijski biljeg, ostaje arhiv za neke nove hroničare, što sveukupno Bućinovu knjigu čini  značajnom i nužno nam potrebnom.

Pored “Komune”, izdavački projekat knjige potpisuje i knjižara Letera.

Idi na VRH
error: Content is protected !!