Hemiias, Hilal i Budi human organizuju akciju pomoći za bolesne i socijalno ugrožene građane: Srcem za Crnu Goru (VIDEO)

Humanista i dobrotvor, Bjelopoljac Hajriz Brčvak, kome su mnoge porodice širom Crne Gore, regiona i svijeta danas zahvalne, kao prijatelj i ove akcije poziva sve koji su u mogućnosti da podrže akciju Srcem za Crnu Goru i pomognu da Spasići i Mirkovići, kao i porodice Čobić i Tiganj dobiju dostojanstvenije uslove za život

Tri humanitarne organizacije Hemiias, Hilal i Budi human okupile su se oko  platforme humanost.com i zajedno kreću u novu misiju s ciljem da pomognu građanima u stanju socijalne potrebe, djeci kojoj je neophodno liječenje u inostranstvu, ali i starijima koji trenutno prikupljaju novac za transplantaciju organa.

Loši materijalni uslovi, manjak stambenog prostora i dugi podstanarski život začarani su krug iz kog izlaz ne uspijevaju da nađu brojne porodice u Crnoj Gori. Siguran krov nad glavom za mnoge je samo san koji možda uz vašu podršku akciji Srcem za Crnu Goru postane i java.

Ovu akciju predstavljamo vam puni optimizma da ćemo porodicama koje vidite u nastavku zaista i pomoći.

Osmočlana porodica Spasić živi u uslovima nedostojnim čovjeka. Dok dvoje starije djece rade, ostali mali – veliki Spasići dočekuju nas s radošću i uzbuđenjem što se možda bliži dan kad će ustupljenu baraku na opštinskom zemljištu zamijeniti svojim domom.

Mirkovići žive u trošnoj kući od svega 20-ak kvadrata u nikšićkoj Župi. Imaju šestoro djece i bez posla su, a tešku svakodnevicu provode baš u ovoj hladnoj sobici. Bez struje i vode djeci ne mogu da priušte normalan život zbog čega i brinu za njihovu budućnost.

U ovoj montažnoj kućici koju i jači vjetar u Starom Baru može oštetiti živi samohrana majka Elma Čobić sa dvoje djece. Uoči naše posjete završila je u bolnici, ali su ekipu Srcem za Crnu Goru sačekali Adelina i Samir. Brinu za zdravlje svoje majke koja im, ma koliko se trudila, bez pomoći humanih ljudi ne može obezbijediti da dobiju svoju sobu.

Dostojanstvene borce za bolji život pronašli smo u Razi i Mersudinu koji sa dvoje djece skoro dvije decenije žive u iznajmljenoj kući u Rožajama. Gube nadu da će jednog dana sami sa jednom i to minimalnom platom od koje žive uspjeti da obezbijede sopstveni krov nad glavom.

Humanista i dobrotvor, Bjelopoljac Hajriz Brčvak, kome su mnoge porodice širom Crne Gore, regiona i svijeta danas zahvalne, kao prijatelj i ove akcije poziva sve koji su u mogućnosti da podrže akciju Srcem za Crnu Goru i pomognu da Spasići i Mirkovići, kao i porodice Čobić i Tiganj dobiju dostojanstvenije uslove za život.

Idi na VRH
error: Content is protected !!