Trenutak kad ukrajinski tenk uništava ruski T-72: Objavljen snimak dramatičnog duela, ovo se ne viđa svaki dan

Nakon što je T-64 ostvario direktan pogodak u prvom pokušaju, dok se gusti oblak dima diže iznad bojnog polja, ukrajinsko vojno vozilo ispaljuje još jedan metak, ponovo gađajući istu metu. Tenk nastavlja da otvara vatru na rusku poziciju, a na snimku se mogu vidjeti eksplozije i plamen dok se dim diže u vazduh

Dron je zabilježio trenutak kada su ukrajinske snage uništile ruski tenk T-72B3 u nesvakidašnjem, dramatičnom tenkovskom duelu.

Na snimku snimljenom dronom koji gleda na nepoznato bojno polje, vidi se ukrajinski tenk T-64 kako se “kotrlja” niz put posut olupinama, sa čije se lijeve strane nalazi niz bezlisnih stabala i bombardovanih polja, a sa desne strane su uništene zgrade.

Iznenada, dok se još kreće, vidi se bljesak eksplozije iz cijevi ukrajinskog T-64, dok njegovi operateri ispaljuju metak pravo ispred sebe niz put i, kako se može zaključiti po snimku, pogađa ruskog protivnika koji se nalazi dalje na istom putu, prenosi Daily Mail.

Djelić sekunde kasnije, stotinama stopa uz put, primjećuje se druga eksplozija dok prvi metak udara u ruski T-72B3, nakon čega se stvara veliki plamen.

Nakon što je T-64 ostvario direktan pogodak u prvom pokušaju, dok se gusti oblak dima diže iznad bojnog polja, ukrajinsko vojno vozilo ispaljuje još jedan metak, ponovo gađajući istu metu.

Tenk nastavlja da otvara vatru na rusku poziciju, a na snimku se mogu vidjeti eksplozije i plamen dok se dim diže u vazduh.

Objavljivanje snimka dolazi dok ruske snage gađaju ciljeve u istočnoj i južnoj Ukrajini raketama, bespilotnim letjelicama i artiljerijom, i dok Moskva nastavlja da baca ono što je preostalo od svoje ofanzivne moći na grad Bahmut.

Snimke borbe tenkova na život ili smrt objavila je 92. odvojena mehanizovana brigada u nedjelju, 11. decembra.

Uz video, jedinica je objavila saopštenje u kom slave pobjedu, a gdje navode:

“Tenkovska posada T-64BV, čuvena 92. odvojena mehanizovana brigada, ušla je u tenkovski duel protiv ruskog T-72B3. Ukrajinski tankeri dokazali su ko je gazda u Ukrajini!

“Od prvog pucnja neprijateljski tenk se pretvorio u staro gvožđe. Slava Ukrajini i tenkovskim trupama! Pobjeda je naša!”, dodaje se u saopštenju.

Dramatični snimak prenijela je i Kancelarija za strateške komunikacije (StratCom) Oružanih snaga Ukrajine uz saopštenje u kojem se potvrđuje tenkovska bitka, u kojoj se navodi da je T-64 direktnim pogotkom uništio ruski T-72.

“Video objašnjava zašto je tenk tako strašno oružje. Projektil leti gotovo ravnom putanjom.”

“Postoji veoma kratak vremenski period između ispaljivanja projektila i udara, a ako se tokom gađanja artiljerije ili minobacača čuje zvižduk projektila i sakrijete se, u tenkovskoj borbi ne postoji takva mogućnost”, navodi se u saopštenju.

Kijevski vojni zvaničnici nisu otkrili gdje se bitka odigrala, ali objavljivanje snimka dolazi usred teških borbi oko istočnog grada Bahmuta u Donjeckoj oblasti, prenosi “Kurir”.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!