Djevojčica letjela 10 metara, vozač se tresao: Očevici nesreće u Novom Pazaru otkrili potresne detalje tragedije

“Dodatan problem u istrazi stvara i nestanak struje, koja je samo 10 minuta prije nesreće nestala, i ovaj kraj Novog Pazara, tačnije naselje Mur, bilo je u mraku, a samim tim video-nadzor nije radio”, kaže izvor “Kurira”

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u Novom Pazaru, u kojoj je nastradala devojčica (15) kada ju je, kako se sumnja, udario tinejdžer (17) koji je bio za volanom “golfa 6”, navodno je učestvovalo još jedno vozilo.

Kako “Kurir” saznaje, za sada se utvrđuje kako je tačno došlo do nesreće u kojoj je poginula devojčica koja je bila na putu do škole, a sumnja se da je došlo do sudara dva automobila prije nego što je udarena.

“Sumnja se da su u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula maloletnica učestvovala dva vozila, ali se identitet drugog vozača još utvrđuje jer je pobjegao s lica mjesta”, kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

“Dodatan problem u istrazi stvara i nestanak struje, koja je samo 10 minuta prije nesreće nestala, i ovaj kraj Novog Pazara, tačnije naselje Mur, bilo je u mraku, a samim tim video-nadzor nije radio”.

Kako kaže sagovornik “Kurira”, nakon nesreće vozač koji za 12 dana puni 18 godina, ostao je pored djevojčice koju je udario.

“Utvrđuje se koja je bila uloga drugog vozila koje je učestvovalo u udesu. Takođe, provjerava se i da li je on možda doprinio tome da maloljetnik udari djevojčicu koja je od zadobijenih povreda na mjestu preminula”, kaže izvor iz istrage i nastavlja:

“Maloljetnik ima probnu vozačku dozvolu. On je, nakon što je usmrtio djevojčicu, počeo da se trese i nije mogao da dođe sebi od šoka, pa će njegovom saslušanju u nadležnim institucijama prisustvovati i psihijatar jer nije u dobrom stanju”.

Podsjetimo, jeziva nesreća dogodila se jutros oko 6.45 sati u naselju Mur u Novom Pazaru, kada je maloljetnik sa probnom vozačkom dozvolomj vozeći “golf 6”, navodno neprilagođenom brzinom, udario djevojčicu koja je krenula u školu.

Mještani ovog dijela Novog Pazara kažu za “Kurir” da im je veoma žao što je tako mlad život ugašen.

“Ova dionica puta je izuzetno rizična i opasna, i prije nekoliko godina su upravo zbog toga i postavljene kamere koje kontrolišu saobraćaj. Nažalost, u trenutku nesreće one nisu radile, jer je prethodno nestala struja. Kola su je udarila na pješačkom prelazu i ona je od siline udarca odletjela nekih 10 metara”, kaže jedna mještanka, dok druga dodaje:

“Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć, ali je nažalost devojčica preminula. Uviđaj je dugo trajao, pa je taj dio magistralnog puta bio u prekidu za saobraćaj. Prije dvije godine na istom mjestu je bila nesreća kada je kolima udareno dijete, koje je, na svu sreću, preživjelo”.

Žitelji ovog kraja kažu da je nastradala djevojčica rodom sa Peštera i da su joj tamo roditelji, dok je u tom naselju živjela kod ujaka kako bi se školovala.

Foto: Instagram/192_RS

Idi na VRH
error: Content is protected !!