Tuga u Australiji: Goran Ilić iznenada preminuo, njegova majka umrla od tuge tri dana kasnije

Ilić, 34-godišnji muškarac srpskog porijekla, preminuo je 12. novembra. Bio je omiljen mještanin u malom južnoaustralijskom gradu, 850 kilometara sjeverno od Adelaide, sa samo 2.000 stanovnika

Goran Ilić (34), muškarac srpskog porijekla, preminuo je 12. novembra, a njegovo tijelo je tragično pronašla njegova majka.

Kako pišu lokalni mediji, Ilić je bio popularan stanovnik zabačenog grada u Južnoj Australiji, 850 kilometara sjeverno od Adelaide, koji broji 2.000 stanovnika.

Lokalni list “Coober Pedi Regional Times” odao je počast Iliću, rekavši da je bio omiljen među lokalnim stanovništvom.

“Goran Ilić je bio popularan među svim starosnim grupama. Imao je prirodan šarm, bio je lijepo vaspitan i pristojan”, piše u listu.

Uzrok njegove smrti tek treba da bude objavljen.

Tri dana nakon njegove smrti, piše “Blic”, Goranova majka je preminula.

“U ranim jutarnjim satima Elizabet Ilić se probudila sa bolovima u grudima i pozvala svoje prijatelje u pomoć. Pozvana je hitna pomoć, ali je umrla u bolnici nekoliko sati kasnije. Elizabet Ilić je imala istoriju srčanih problema i vjeruje se da je uzrok srčanog udara bila tuga zbog smrti njenog sina. Prijatelji su ispričali da je Elizabeta Ilić imala srčano oboljenje i vjeruje da je tuga zbog smrti njenog sina izazvala srčani udar”, piše list.

OPRAŠTANJE OD GORANA

Na stranici GoFundMe otvoren nalog za sakupljanje finansijske pomoći nakon smrti Gorana Ilića.

“Svako ko je komunicirao sa Goranom znao je da je drugačiji, mogao je da razgovara sa bilo kim i da ga šarmira svojom harizmom i ličnošću“, navodi se u akciji prikupljanja sredstava.

“Goran je ostavio uticaj na sve nas na toliko različitih načina, kao i i na mnoge druge gradove.”

Mještani i Goranovi prijatelji opraštaju se od njega i na društvenim mrežama.

“Naše najiskrenije saučešće. Neka vam Bog da snage”, napisao je jedan korisnik.

“Saučešće porodici. Goran će zauvijek nedostajati i svijet će uvek biti manje svijetao bez njega”, napisao je drugi.

Njegov prijatelj Luka Belošević se oglasio na Facebooku: „RIP mog brata Gorana Ilića. Tako ćeš mi nedostajati.”

Zabačeni australijski grad bori se sa trostrukom tragedijom – nakon smrti Gorana i njegove majke, prijavljena je smrt lokalnog vatrogasca Džejdena Votsa.

Jedan mještanin je putem interneta odao poštu trojici stanovnika Kuber Pedija, koji su preminuli u roku od nedjelju dana.

“Kakva užasna nedjelja za zajednicu. Izgubili smo 3 prelijepa člana našeg grada”, napisali su.

“Prvo Goran Ilić, pa samo nekoliko dana kasnije njegova mama, moja prijateljica, Elizabet, a zatim, za samo nekoliko dana, Džejden Vots.”

“Izražavam svoje iskreno saučešće porodici i prijateljima Elizabete i Gorana Ilića i porodici i prijateljima Džejdena Votsa. Moje misli i molitve su za sve vas”.

“ŽELIO JE DA BUDE SAHRANJEN U MANASTIRU SVETOG SAVE”

“Goran Ilić je prerano oduzeta lijepa duša, bio je čovjek srpske pravoslavne vjere sa ličnošću većom od života”, piše na stranici GoFundMe.

Kako se navodi, “Goranova želja je bila da bude sahranjen u najsvetijem Svetosavskom manastiru u Elejnu, država Viktorija, gdje je ujedno i njegovo mjesto krštenja”.

Takođe, tradicionalno srpsko opelo/parastos biće održano u Slobodnoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hindmaršu, u predgrađu Adelaide.

“Sav prikupljeni novac biće doniran manastiru Svetog Save”, piše na stranici.

Iza Gorana su ostali otac Dragan Ilić i brat Zoran Ilić.

Idi na VRH

error: Content is protected !!