“Nemoj ođe da se obadaš”, “Biće prilike da se bijemo”: Cirkus u Skupštini RS, predsjedavajućoj se smije region (VIDEO)

Njena premijerna sjednica ostala je upamćena upravo po njenom ponašanju, a manje po raspravi koja je pala u drugi plan. Radulović se poslanicima opozicije, posebno Nebojši Vukanoviću i njegovom stranačkom kolegi Đorđu Vučiniću, obraćala na prilično bizaran način govoreći im “alo, momak, prekini” i slično

U Banjaluci je prošle sedmice održana konstitutivna sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, a zbog načina komuniciranja sa poslanicima video snimci predsjedavajuće Nataše Radulović postale su hit u regionu.

Radulović, inače članica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, kao najstarija poslanica Narodne skupštine Republike Srpske, je do imenovanja novog predsjedajućeg postavljena na čelo parlamenta bosanskohercegovačkog eniteta bosanskih Srba.

Njena premijerna sjednica ostala je upamćena upravo po njenom ponašanju, a manje po raspravi koja je pala u drugi plan, javlja N1. Naime, Radulović se poslanicima opozicije, posebno Nebojši Vukanoviću i njegovom stranačkom kolegi Đorđu Vučiniću, obraćala na prilično bizaran način govoreći im “alo, momak, prekini” i slično.

“Ljutili se koliko god hoćete, prekinuću vas. Govorimo o kandidatu za predsjednika Skupštine. Mi ođe ne govorimo ni o krađi, ni o izborima, ni krađu glasova na nedavno održanim izborima u BiH.

Radulović je u nastavku sjednice više puta poslanike, kojima se obraćala sa “ti”, pozivala “da budu dostojanstveni”. “Danas budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, biće prilike da se bijemo“, rekla je nakon što su svi zajedno položili zakletvu.

Nakon što joj je Vukanović u jednoj od rasprava rekao da mu ne može oduzimati riječ, Radulović ga je prekinula. “Dobro je, razumjeli smo se, ne mogu, otiš‘o si s lijeva na desno, moraš ići pravo, poslije ćemo“, rekla je.

A nakon što je zastupnik Vučinić rekao da mu vrati vrijeme, odgovorila mu je: “Koliko ti treba? Pola sata? Novi si zastupnik trebao si naučiti. Nemoj da duelišemo“, odgovorila je, a na kraju njegovog govora kazala: “Hajde, mlad si, budi korektan, sve nam je jasno što si htio reći. Kada izaberemo gospodina Stevandića, onda možeš zboriti šta hoćeš. Komentarisaćeš kada bude izabran kako god hoćeš.” A na pitanje “Kako kada ne dopušta”, mahala je rukom i govorila: “Lako”.

Vučiniću se, pak, obraćala sa “momak”, a kada joj je rekao da ne zna da vodi sjednicu rekla mu je: “Takve kao ti sam dobro učila”.

Nakon što joj se obratio nebojša Vukanović, uslijedio je nevjerovatan odgovor.

“Nemoj me krstiti, oduzeću ti riječ. Oduzmite Vukanoviću riječ, ne dozvoljavam provokacije. Nemoj ođe da se obadaš, sad ću te izbaciti napolje. Udaljiću te sa sjednice. Budi korektan”.

Rječnik Nataše Radulović obiluje arhaičnim izrazima poput “ođe”, “kako goj”, “obadati”, ali i neispravno izgovorenim terminima poput “konstutativno”. To je nije spriječilo da u prošlom mandatu bude član Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje, ali i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, prenosi “Jutarnji list”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!