Fondacija „Sveti Petar Cetinjski” i Udruženje „Krstaš” potpisali Sporazum o saradnji

Povelja Sveti Petar Cetinjski, koja predstavlja najprestižnije priznanje Fondacije iz Podgorice, uručena je Nenadu Stevoviću publicisti i istraživaču crnogorske dijaspore

Fondacija „Sveti Petar Cetinjski” iz Podgorice i Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš” su u cilju afirmacije i prezentovanja crnogorskog kulturnog, istorijskog, jezičkog, duhovnog i moralnog nasljeđa i doprinosa očuvanju nacionalnog i državnog identiteta Crne Gore potpisali Sporazum o saradnji. Potpis na dokument su stavili predsjednici organizacija Srđa Martinović i Nenad Stevović na svečanosti u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. Sporazum obuhvata neposrednu saradnju i razmjenu iskustava u svim oblastima crnogorskog savremenog i tradicionalnog stvaralaštva i očuvanja crnogorske kulturne i istorijske baštine u Crnoj Gori i crnogorskom iseljeništvu.

Tom prilikom u galeriji centra predsjednik Fondacije „Sveti Petar Cetinjski” Srđa Martinović je otvorio izložbu reprodukcija umjetničkih djela „Crnogorski vladari kroz likovnu vizuru” nastalih tokom konkursa na kojem je učestvovalo više od 40 slikara, dok je u Crnogorskoj biblioteci i čitaonici kapitalni izdavački projekat Fondacije knjigu „Dukljanski knez Sveti Vladimir” predstavio direktor Milorad Mijo Aleksić. Reprezentativan primjerak te monografije uručen je prijatelju crnogorske zajednice Pal Karolju iz Feketića.

Povelja Sveti Petar Cetinjski, koja predstavlja najprestižnije priznanje Fondacije iz Podgorice, uručena je Nenadu Stevoviću publicisti i istraživaču crnogorske dijaspore.

Tokom boravka u Lovćencu delegacija Fondacije „Sveti Petar Cetinjski” položila je cvijeće na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora od 1941. do 1945. godine.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!