U Brazilu organizovana izložba posvećena narodnoj nošnji u Crnoj Gori

Posebna čast je bila prilika da se prvi put nakon 1985. godine izloži kolekcija starih (neki djelovi su stari više od 140 godina) ukrasa i narodnih nošnji Milke Dragović iz São Paula, kao i njenih haljina inspirisanih crnogorskim zlatnin vezom

U organizaciji Počasnog konzulata Crne Gore, Univerziteta Belas Artes iz São Paula i Ambasade Crne Gore u Buenos Ajresu, juče je u Brazilu prvi put organizovana izložba posvećena narodnoj nošnji u Crnoj Gori.

Izložba je ujedno i posvećena tekstilnoj umjetnosti inspirisanom našom zemljom u izvedbi Silvana Markovicha, Juliane Russo, brazilske umjetnice koja je nedavno boravila u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Posebna čast je bila prilika da se prvi put nakon 1985. godine izloži kolekcija starih (neki djelovi su stari više od 140 godina) ukrasa i narodnih nošnji Milke Dragović iz São Paula, kao i njenih haljina inspirisanih crnogorskim zlatnin vezom.

Upravo vez je i bila tema kao i inspiracija cijele izložbe “Hilos Kulturales”- kulturne veze između Crne Gore i Brazila.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!