Nezapamćena praksa: Krivokapić vratio Radulovića iz posjete Sjevernoj Makedoniji

Radulović je otputovao u Sjevernu Makedoniju u prvu radnu posjetu na poziv kolege Bujara Osmanija

Vlada Crne Gore nije usvojila Predlog platforme za posjetu ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Sjevernoj Makedoniji, pa ministar mora da se vrati iz Skoplja gdje je otputovao danas, saznaju “Vijesti.”

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je u utorak da je planiran niz susreta šefa crnogorske diplomatije sa najvišim zvaničnicima te zemlje, predsjednikom Republike Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, potpredsjednikom Vlade za evropska pitanja Bojanom Maričićem, kao i predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije Taljatom Džaferijem.

Radulović je otputovao u Sjevernu Makedoniju u prvu radnu posjetu na poziv kolege Bujara Osmanija.

U dnevnom redu današnje sjednice sjednice Vlade je “Predlog platforme za zvaničnu posjetu ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića Republici Sjevernoj Makedoniji 27. i 28. januara 2022. godine“, a platforma je prošla Komisiju za politički sistem i Komisiju za ekonomsku politiku.

Izvor “Vijesti” rekao je da je Krivokapić na sjednici Vlade govorio da nije bio upoznat sa posjetom i da je tražio da ga ministar direktno informiše o planovima posjeta.

Praksa da se platforme za službene posjete usvajaju naknadno, ili nakon povratka zvaničnika nije nova i bila je karakteristična i za prethodne vlade DPS-a.

U saopštenju MVP piše da će susreti Radulovića sa visokim zvaničnicima Sjeverne Makedonije “biti dodatna potvrda odličnih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Sjeverne Makedonije koje karakterišu kvalitetan politički dijalog, prijateljstvo, kao i kontinuirana međusobna podrška u okviru regionalnih i multilateralnih formata saradnje”.

“Posjeta Skoplju pružiće takođe priliku za razgovor ministra Radulovića sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjevernoj Makedoniji o načinima na koje matična država može doprinijeti u ostvarivanju njihovih planova i aktivnosti, s ciljem očuvanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta,” piše u jučerašnjem sapštenju MVP koje je objavljeno i na sajtu Vlade.

Foto: GOV.ME

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!