Tri osobe poginule prilikom slijetanja vozila sa mosta u Rogamima kod Podgorice: Iz rijeke izvučeno jedno žensko i dva muška tijela

“Vidjeli smo da auto pluta po rijeci i da je krenulo da tone. Ženska osoba je iskočila kroz zadnja vrata i počela da pliva. Pošto smo neplivači, brat i ja smo pokušali da dobacimo crijevo za koje bi se uhvatila kako bismo je izvukli iz vode, ali bezuspješno”, ispričao je on,

U mjestu Rogami, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je, prema prvim informacijama, jedno vozilo sa “Malog mosta” sletjelo u potok Širolija. Prema nezvaničnim informacijama TVCG, iz vode su izvučena tijela tri osobe.

Prema nezvaničnim saznanjima, iz vode je izvučeno jedno žensko i dva muška tijela.

Kako nam je saopšteno, do nesreće je došlo kada je vozilo, za sada neutvrđenih razloga, sletjelo sa “Malog mosta”.

Službi hitne medicinske pomoći slučaj je prijavljen u 07:39 sati. Vatrogasci su odmah jutros pronašli izvukli iz vode tijelo ženske osobe. Nešto kasnije, ronioci su iz vode izvukli još dva beživotna tijela.

“Naši ronioci su nakon poziva OKC centra izašli na lice mjesta u mjesto Rogami kod Podgorice u potrazi za nestalim licima koji su nakon saobraćajne nesrece automobilom sletjeli u rijeku. Nakon kraće potrage na 5 metara dubine pronašli smo vozilo u kojem su se nalazila 2 beživotna tijela. Tijela smo izvukli i predali nadležnim organima na dalje postupanje”, kazao je direktor RCC Bijela Danilo Mijajlović, prenosi portal RTCG.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada saopšteno je da su u 7.37 časova dobili prijavu da je u mjestu Rogami automobil sletio u potok Širolija.
“Izlaskom na lice mjesta ustanovljeno je da je automobil potonuo i pretpostavlja se da je u njemu više osoba. Akcija izvlačenja je u toku, a pripadnici Službe su do sada izvukli jedno beživotno tijelo koje je predato nadležnoj službi. Potraga se nastavlja, a po naređenju komandira Službe angažovana je ronilačka jedinica iz Bijele”, saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja.

Jedan od mještana Rogama kazao je novinarima da je sa bratom i komšijama bio vani kada je začuo glasove koji dopiru sa mosta.

“Vidjeli smo da auto pluta po rijeci i da je krenulo da tone. Ženska osoba je iskočila kroz zadnja vrata i počela da pliva. Pošto smo neplivači, brat i ja smo pokušali da dobacimo crijevo za koje bi se uhvatila kako bismo je izvukli iz vode, ali bezuspješno”, ispričao je on, prenosi Antena M. 

FOTO: Regionalni ronilački centar

Idi na VRH

error: Content is protected !!