Iznajmljuje muža, zbog obima posla je morao da smanji radno vrijeme: Došla na genijalnu ideju za zaradu (VIDEO)

Džejms je u početku radio šest dana u sedmici od 9 do 20 sati, kako bi izdržao tempo zainteresovanih. Džejms je od tada smanjio svoje radno vrijeme i radi po redovnom rasporedu od 9 do 17 sati

Nakon što je odlučila da iznajmljuje svog muža za 40 funti, jedva da ga može vidjeti po kući.

Majka troje djece, Laura Jung, prvi put je dobila ideju za svoj neobičan sporedni posao nakon što je slušala podcast o čovjeku koji zarađuje za život slažući namještaj za druge. Nakon što je u šali objavila oglas u kojem se hvali vještinama svog supruga, od bojenja i krečenja do postavljanja pločica i laminata, Džejms je rezervisan.

Toliko da je Džejms u početku radio šest dana u sedmici od 9 do 20 sati, kako bi izdržao tempo zainteresovanih. Džejms je od tada smanjio svoje radno vrijeme i radi po redovnom rasporedu od 9 do 17 sati.

ONA VODI WEB STRANICU

Laura (38) je rekla:

“Morali smo da počnemo da odbijamo poslove i smanjimo radno vrijeme, tako da sada radimo od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Imali smo svoje planove izgradnje koje nismo ni započeli jer smo bili toliko zauzeti. I mi smo prvi posao rezervisali za januar”, dodaje.

Par, piše “Avaz”, čini savršen tim, jer Džejms odrađuje posao, dok Laura vodi društvene medije i web stranicu kompanije i rezervira termine.

Kako se bliže praznici, dvoje preduzetnika su čak uveli posebnu uslugu, a Džejms je ponudio postavljanje božićnih lampica. Nije iznenađujuće da je bio prisiljen da odustane od rada u skladištu kako bi se posvetio “Rent My Husband” puno radno vrijeme dok je brinuo o svoje troje djece, od kojih dvoje ima autizam.

METODIČAN UM

Džejms, kojem je prije četiri godine takođe dijagnostikovan autizam, oduvijek je imao smisla za građenje i konstrukciju. Laura je otkrila:

“On je stvarno dobar u izgradnji stvari i ne zamara se uputstvima. Džejms ne dolazi iz trgovačkog okruženja, ali njegov djed je bio nuklearni inženjer. Ima vrlo metodičan um i može da razmišlja izvan okvira. On stvari vidi drugačije”.

Laura i James nude popuste onima koji rade u NHS-u i hitnim službama. Popusti se odnose na starije od 65 godina, osobe s invaliditetom, njegovatelje i osobe na socijalnoj pomoći.

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!