“Ulov” na aerodromu u Zagrebu: Brazilac iz sebe izbacio 55 kapsula s kokainom, šok je nastao kada je stigao u bolnicu

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom težine 310 grama tokom preduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu

U zagrebačkoj vazdušnoj luci u utorak je pao još jedan “gutač”, kokainska “mula”, 45-godišnji Brazilac koji je progutao 117 kapsula sa 1,17 kg kokaina, ali je uhapšen u zajedničkoj akciji carine i policije. On je danas stigao na aerodrom “Franjo Tuđman” letom iz Sao Paula preko Lisabona.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom težine 310 grama tokom preduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu.

Osumnjičenom je u cilju zaštite njegovog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb. Urađen je, piše “Jutarnji list”, rendgenski snimak abdomena na kojem je bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca pa je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!