Nini Cicmil potrebno 150.000 eura za transplantaciju pankreasa i bubrega

Od kada je dobila šećer je na insulinu četiri do pet puta nedjeljno, a prema njenim riječima, “tihi neprijatelj” joj je svojom agresivnošću uništio bubrege te je već dvije godine na dijalizi tri puta nedjeljno po pet sati

Podgoričanki Nini Cicmil (43), koja je u dvadesetoj godini dobila šećer, potrebno je 150.000 eura za transplantaciju pankreasa i bubrega sa pregledom, nalazima i putnim troškovima u Bjelorusiji.

Od kada je dobila šećer je na insulinu četiri do pet puta nedjeljno, a prema njenim riječima, “tihi neprijatelj” joj je svojom agresivnošću uništio bubrege te je već dvije godine na dijalizi tri puta nedjeljno po pet sati.

“Ova teška i naporna bolest, sa dijalizom na poslijetku, veoma mi je iscrpila organizam pa sam, mislim hrabro, odlučila da idem na transplantaciju i pankreasa i bubrega u Bjelorusiju. Nemam donora organa jer za ove dvije transplantacije je potrebna jedna osoba, a pankreas ne može donirati živi donor”, kazala je Nina.

Kako je kazala, snagu joj daju suprug Vlado, osamnaestogodišnja ćerka Jana, brat, sestra i roditelji, prenose “Vijesti”.

“Ovom izazovu koji je pred mene život postavio, spremna sam da stanem na crtu svojom hrabrošću, snagom i osmijehom. Prepreka ka ostvarenju tog mog cilja su velika finansijska sredstva koja su neophodna a koja ne mogu sama obezbijediti”, kazala je Nina.

Uplate iz Crne Gore se mogu izvršiti na račun:

NLB banka AD

530-0001100015761-12

Za uplate iz inostranstva:

INTERMEDIARY LJBASI2X

NLB DD, Ljubljana/Slovenia

SWIFT: MNBAMEPG

ME25530003050035568548

Ime Nina Cicmil, adresa Filipa Lainovića 5

Idi na VRH
error: Content is protected !!