Krvava Noć vještica u Čikagu: Rafali iz kola u pokretu, najmanje 14 ranjenih, među njima i djeca (VIDEO)

straga je još u početnoj fazi, ali je Braun rekao da prvi podaci pokazuju da su najmanje dva napadača uhvaćena na snimku kako pucaju iz automobila u pokretu, mada bi taj broj mogao da se promijeni

Najmanje 14 osoba upucano je u Čikagu tokom Noći vještica, saopštila je tamošnja policija.

Šef policije Dejvid Braun rekao je da najmlađa povrijeđena osoba ima tri godine, dok su ostali u 30, 40. i 50. godinama. Osim trogodišnjaka, među povrijeđenima ima još dvoje maloljetnika: jedanaestogodišnjak i tinejdžer za kojeg se pretpostavlja da ima 13 godina.

Pored toga, jednu osobu je udario automobil.

Braun je rekao da je pucnjava trajala nekoliko sekundi. Sve se dogodilo oko 21.30 časova po lokalnom vremenu, a događaj je zabilježen na kamerama koje su sastavni dio američke policijske uniforme. Snimci se sada pregledaju.

Istraga je još u početnoj fazi, ali je Braun rekao da prvi podaci pokazuju da su najmanje dva napadača uhvaćena na snimku kako pucaju iz automobila u pokretu, mada bi taj broj mogao da se promijeni, prenosi ABC7 Chicago.

Čini se da su počinioci neselektivno pucali na masu.

Braun je rekao da je bilo nekoliko velikih grupa na uglu, što je popularno mjesto okupljanja u komšiluku. Neki su, navodno, prisustvovali bdenju za koje se u ovom trenutku čini da nema veze sa pucnjavom.

Žrtve su prevezene u nekoliko bolnica, a za sada nema informacija o fatalnom ishodu, mada je Braun istakao da su neke osobe u kritičnom stanju.

Motiv pucnjave za sada nije poznat, a policija čeka da povrijeđeni završe sa liječenjem, kako bi mogla da ih ispita, piše Nova.rs.

Takođe, policija nema još informaciju o vozilu koje je učestvovalo u pucnjavi i još nema privedenih.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!