Dragan Kovačević se predao, SDT traži pritvor

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je stavilo predlog za određivanje pritvora jer se Kovačević nalazio u bjekstvu

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević uhapšen je danas u Višem sudu u Podgorici, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz više izvora.

Njega, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, saslušava predsjednik tog suda Boris Savić, a po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva za određivanje pritvora.

Kovačević je bio u bjekstu.

Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda izjavila je da je okrivljeni Kovačević došao na glavni pretres pred vijećem kojim predsjedava sudija Zoran Radović.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je stavilo predlog za određivanje pritvora jer se Kovačević nalazio u bjekstvu.

Raković je dodala da će nakon saslušanja Kovačevića, vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Boris Savić, odlučiti o predlogu.

U toku je saslusanje optuženog Kovačevića, dodala je portparol suda.

Viši sud je u martu potvrdio optužnicu protiv Kovačevića i ostalih okrivljenih pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao, kako piše, radi prisvajanja vrijednih parcela “na pjeni od mora”.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović tada je ostala u cjelosti pri navodima optužnice kojim se optuženi terete za za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Foto: Dragan Kovačević (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!