Mijajlović o dječaku koji je preživio udes: Mali junak stajao tri sata u vodi do grla, u slupanom vozilu

“Danas je završeno ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci prije pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna, ali je vidljivost dobra i bolja nego juče. Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno ako se sjetimo da su tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o djetetu od dvije godine nestalom u rijeci koja je brza i opasna i za one koji rone po njenom dnu i u bukovima”, kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela Veselin Vesko Mijajlović

Završen je peti dan potrage za dječakom koji je nestao iz vozila, kada se u petak dogodio udes u kanjonu Tare, piše portal Dana.

Potraga će biti nastavljena sjutra.

U nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja J.V, i djevojčica, a jedno dijete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu. Za trećim djetetom, dječakom, se i dalje traga…

Foto: SZS Mojkovac

“Danas je završeno ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci prije pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna, ali je vidljivost dobra i bolja nego juče. Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno ako se sjetimo da su tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o djetetu od dvije godine nestalom u rijeci koja je brza i opasna i za one koji rone po njenom dnu i u bukovima”, kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela Veselin Vesko Mijajlović za portal Dana.

On je dodao da roniti 20 kilometara i ostati pod vodom pet sati nije lako.

“Kada bi držali prst u vodi 5 sati ne bi bilo ugodno, a ronioci najbolje znaju kako im je. Imaju čvrstu volju i spremni su da nastave sjutra. Nadamo se da ćemo brata malog četvorogodišnjeg junaka koji je preživio skoro tri sata u hladnoj rijeci stojeći u vodi do grla u slupanom vozilu, pronaći…”, rekao je Mijajlović.

Kazao je da im pomaže veliki broj ljudi, rafteri, vlasnici kampova, hotela, preduzeća, vatrogasci, spasioci, ronioci policije i vojske CG.

“Pomažu ulažući ogromno napore, roneći u hladnoj vodi i pregledajući svaki kamen u brzacima duž rijeke”, naglašava on.

Podsjećamo, tijelo djevojčice koja je ispala iz automobila, koji je sletio u provaliju pronađeno je oko tri kilometra od mjesta udesa.

Glavna fotografija: RCDU

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!