Filmska priča iz Makarske: Policajac Mile nakon 34 godine opet pronašao Splićanku koja je bila oteta kao beba

Iako je tvrdila da je rodila na carski rez, žena nikada nije rodila, ali je zaista na trbuhu imala rez kao alibi, a koji joj je napravio neki od nadriljekara na njezinu molbu. Zapravo, sve je bilo inscenirano. Tada je Domazet s kolegama o svemu obavijestio roditelje otete bebe, koji su stigli uz pratnju ujaka i tako je priča srećno završila, a Domazet je dalje nastavio da radi

“Sada je najvažnije da sam Branku ponovo našao i to dva puta u životu, a treći put ću biti najsrećniji jer ćemo se napokon ubrzo i sastati u Makarskoj. Nakon 34 godine nedoumice i svih mogućih pitanja koja su mi se motala po glavi, sada sam konačno saznao da je Branka živa i zdrava, stanuje i dalje u Splitu i ima dvoje djece”, priča nam 62-godišnji Mile Domazet, penzionisani policajac iz Makarske koji je 1988. godine samo za par minuta u Makarskoj pronašao tromjesečnu bebu koju je u Splitu tada bila otela žena iz Bosne i Hercegovine.

Priča kakvu smo sigurno svi gledali u filmovima, imala je tako srećan završetak, a Domazet je otetu bebu, koja je sada žena, juče pronašao samo za sat vremena zahvaljujući društvenim mrežama i priči koju je objavio lokalni portal Makarska danas.

Naime, kako nam priča Domazet koji je sada već postao nacionalna zvijezda, čim je priča izašla u medijima, prijatelj tada otete bebe Branke poslao mu je poruku u kojoj je napisao da misli da se baš ta priča odnosi na Branku. Potom mu se Branka javila porukom i onda je Domazet nazvao i na kraju su pričali sa suzama u očima.

“Branka je sada malo pod stresom i ne bi željela da se njeno prezime spominje po medijima jer je sve to za nju šokantno. Kada smo se juče čuli i ona i ja smo blokirali i nismo mogli više razgovarati tako da smo se na kraju dogovorili da ćemo se uskoro vidjeti na kafi u Makarskoj”, kazuje Domazet.

Branka je znala da je kao beba bila oteta, ali je o svemu tome znala malo jer su joj roditelji o otmici pričali vrlo šturo, pa je više detalja saznala iz medija. A kako je došlo do Brankine otmice i pronalaska u Makarskoj, Domazet nam je ispričao.

Kako kazuje, žena iz BiH koja je tada živjela u Njemačkoj i za koju se na kraju ispostavilo da nije bila psihički stabilna, očito nije mogla imati djece i kada se rastavila od supruga Njemca, upoznala je muškarca iz BiH koji joj je rekao da će je oženiti ako mu rodi dijete.

MOŽDA JE I BILA SLUČAJNOST, ALI TO JE JEDNOSTAVNO POLICIJSKI INSTINKT

Tada je otmičarka došla u Split, odsjela u hotelu i imala je namjeru da otme nečiju bebu. Onda je upoznala ženu, Brankinu majku, s kojom se sprijateljila i danima je gledala kako brine o svom djetetu, doji je i povija i zapravo je tako učila na koji način se treba brinuti o bebi. I jednog dana, kada je Brankina majka stekla u nju povjerenje, ušla je u prepunu trgovinu na tržnici u Splitu i kazala novoj prijateljici da joj pripazi dijete dok ona kupi neke potrepštine. Međutim, žena je iskoristila trenutak, otela bebu iz kolica i brzo se ukrcala u taksi vozilo koje se nalazilo 10-ak metara dalje. Taksijem se dovezla do Omiša gdje se iskrcala i ušla u robnu kuću u kojoj je kupila sve potrepštine za bebu, a onda je ušla u drugo taxi vozilo i stigla u Makarsku, pa potom trećim taxijem do Podgore gdje je prenoćila kod prijatelja. Sjutradan je otmičarka ponovno došla u Makarsku, a tada su policija, kao i sve radijske stanice, objavili da je u Splitu oteta beba, a sve makarske policajce koji su radili na terenu tada je nazvao dežurni i kazao im da obrate pažnju ako čuju da negdje plače dijete.

“Nalazio sam se na predjelu Zelenka i od tadašnjeg restorana ‘Kuvajt‘, smještenog pored hotela ‘Biokovka’ u kojem sam našao otmičarku s bebom, bio sam udaljen 200 metara. Tražeći bebu, baš sam ušao u taj restoran jer sam nekako posumnjao da bi tu mogla biti, budući da sam znao kakav se profil ljudi tu okuplja, a bila je možda i slučajnost. Čim sam nogom kročio u restoran, čuo sam plač bebe i upitao vlasnika šta se tu događa. Kazao mi je da neka žena u kuhinji presvlači dijete”, priča nam Domazet, koji je ulaskom u kuhinju zatekao strašan prizor – žena na kuhinjskom pultu od rosfraja i pored noževa i sjekira, bila legla bebu i mijenjala joj pelenu.

OTMIČARKA ČAK LAŽIRALA I CARSKI REZ

“Kada sam ženu upitao šta radi, kazala mi je da izađem vani i da sam joj samo ja još trebao. Preporučio sam joj da me ne napada i ponudio pomoć jer sam imao doma bebu pa sam se razumio u takve stvari. Međutim, odmah sam primijetio da ima dugačke nokte i da je napadno našminkana i tu sam odmah posumnjao da nije majka bebe jer znamo da su novopečene mame jednostavne i ne mogu dojiti dijete s tako dugačkim noktima i tek onda sam bio uvjeren da postoji mogućnost da je riječ o otmičarki. Osim toga, kazala mi je da bebu doji, a odjenula je haljinu bez proreza pa je bilo čudno kako je skine i doji bebu, što sam joj i rekao, pa me počela vrijeđati i na osnovu toga sam je priveo jer sam tražio povod za njezino privođenje budući da sam bio siguran da je otmičarka.

Kolega policajac mi je došao u ispomoć službenim vozilom tako da smo i nju i bebu odveli u stanicu gdje je bila na ispitivanju, a bebu nije nikome htjela dati osim meni”, kazuje Domazet koji je bebu odvezao pedijatru i ustanovio da je žensko, a ne muško kako mu je otmičarka rekla, nazivajući dojenče Adamom. Iako je tvrdila da je rodila na carski rez, žena nikada nije rodila, ali je zaista na trbuhu imala rez kao alibi, a koji joj je napravio neki od nadriljekara na njezinu molbu. Zapravo, sve je bilo inscenirano. Tada je Domazet s kolegama o svemu obavijestio roditelje otete bebe, koji su stigli uz pratnju ujaka i tako je priča srećno završila, a Domazet je dalje nastavio da radi.

SADA SAM NAPOKON DOBIO ODGOVOR NA SVA SVOJA PITANJA

“Posao policajca ne može svako da radi, jer ga zbilja treba voljeti. U policijskoj stanici Makarska radio sam 21 godinu, od 1980. do 31. decembra 2001. godine pa sam prošao i miliciju i policiju i Domovinski rat. Bio sam profesionalac policajac i tada smo svi radili sve, nije bilo podjela po resorima, pa sam radio i na krađama, drogama, saobraćajnim nesrećama. Ovu priču sam stotinu puta prije spavanja ispričao svojim unukama koje su me uvijek pitale za otetu bebu, gdje je sada i šta radi. Isto pitanje se i meni ‘vrtjelo’ po glavi svih ovih godina i sada sam napokon dobio odgovor i jako sam srećan što sam ponovo pronašao bebu Branku”, kazao je Domazet dodavši da je u policijskoj karijeri doživio još puno zanimljivih događanja. Raspitivao se Domazet za bebu i po Splitu od splitskih kolega, ali niko ništa nije znao.

Izvor: “Slobodna Dalmacija”

Foto: Mile Domazet (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!