Tragedija u kanjonu Tare: Nađeno tijelo šestogodišnje djevojčice koja je ispala iz automobila, za drugim djetetom se traga

Nađeno je tijelo djevojčice koja je prije dvije noći ispala iz vozila nakon slijetanja u kanjon Tare, kazao je za Portal RTCG direktor Regionalnog ronilačkog centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca – RCUD Vesko Mijajlović. Tijelo je pronađeno na tri kilometra od udesa. Potraga za drugim djetetom se, kako kaže, nastavlja.

Kako je kazao Mijajlović, rijeka je u zadnjih sat vremena mnogo bistrija i to je dosta pomoglo u potrazi.

Nada se da će Tara biti bistra i sjutra i da će uspjeti da pronađu i tijelo dječaka.

U potragu su, pored spasilačkih ekipa, uključeni i ronioci iz Bijele, koji se nadaju uspješnoj akciji.

Juče je iz kanjona izvučeno smrskano vozilo.

Podsjećamo, u nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković, a jedno dijete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu.

Do nesreće je došlo nakon što je automobil iz, za sada neutvrđenih razloga, sletio u kanjon.

U potragu su, pored pripadnika Gorske službe spašavanja, policije, uključeni i ronioci iz Bijele, a teren je pretraživan i dronovima.

Dobrovoljni spasilac Đole Kljajević ranije je za TVCG kazao da se pretražuju lokaliteti od samog mjesta nesreće do splavišta, od splavišta do Žugića luke i od Žugića luke do Radovan luke.

“S tim što se nastavlja potraga do Brštanovice ili samog Šćepan polja, gdje su naše kolege obaviještene o slučaju, tako da će i oni priteći u pomoć”, rekao je Kljajević, prenosi portal RTCG.

Foto: SZS Mojkovac

Idi na VRH
error: Content is protected !!