Teorije o napadu na Kerčki most: “To sigurno nije bila bomba u kamionu, pogledajte što su kamere snimile par sekundi prije” (VIDEO)

Ruske vlasti saopštile su da je vlasnik kamiona 25-godišnji stanovnik Krasnodara Samir Jusubov, a da je za volanom bio njegov stariji rođak Makhir Jusubov. No, pažljivim pregledom snimaka dâ se zaključiti kako kamion zapravo nije ni na koji način povezan s eksplozijom. Štoviše, dostupni snimci pokazuju kako se u jednom trenutku događa velika eksplozija koja uzrokuje da se kamion počinje nekontrolirano kretati

Još nije sigurno što je dovelo do dramatične eksplozije na Kerčkom mostu u subotu. Važan prometno-infrastrukturni objekt na Krimu zapaljen je te su se dijelovi urušili, a pojavile su se različite teorije kako se to dogodilo.

Rusija je, kako piše BBC, odmah ustvrdila kako se radi o bombi smještenoj u kamionu koji je prelazio most, no nisu tvrdnju potkrijepili dokazima, kao ni ponudili svoje mišljenje ko stoji iza napada.

Portparolka ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova poručila je da je ‘ekstatična reakcija Ukrajine na ovaj događaj dokaz njihove terorističke naravi‘, no za eksploziju nije izravno optužila Kijev.

Snimci sigurnosnih kamera pokazuju kako je kamion, koji je navodno došao iz Krasnodara, grada udaljenog sat vremena vožnje od granice, bio u pokretu te se kretao prema zapadu kad je eksplodirao. Ruske vlasti saopštile su da je vlasnik kamiona 25-godišnji stanovnik Krasnodara Samir Jusubov, a da je za volanom bio njegov stariji rođak Makhir Jusubov. No, pažljivim pregledom snimaka dâ se zaključiti kako kamion zapravo nije ni na koji način povezan s eksplozijom. Štoviše, dostupni snimci pokazuju kako se u jednom trenutku događa velika eksplozija koja uzrokuje da se kamion počinje nekontrolirano kretati.

OPŠIRNIJE NA PORTALU JUTARNJI.HR

Idi na VRH
error: Content is protected !!