Jusuf Nurkić: Cilj mi je da sagradim školu u Srebrenici

“Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko hiljada djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam da im kupim cipele, knjige, sve što im je potrebno. Bilo mi je zadovoljstvo što mogu da pomognem i želim da im se izgradi košarkaški teren. Nevjerovatno je kad vidite da zaista možete pomoći. Ovo nije ni bio plan, otišao sam na odmor i šokiralo me ono što sam vidio. Ja sam takav, ako naiđem na lošu situaciju i ako mogu da pomognem uvijek ću rado pomoći”

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić je na konferenciji za medije Portland Treil Blejzersa, između ostalog, izjavio da ovog ljeta bio zapanjen stvarima koje je vidio prilikom boravka u Ruandi.

“Zaista vjerujem da je svijetu potrebno više mira i ljubavi, a ne rata. Žalosno mi je vidjeti šta sve ljudi rade. Neću da sugerišem Ilonu Masku šta treba da radi, ali vidim da bi on radije kupio Twitter nego pokušao da pomogne ljudima koji danas nemaju šta da jedu. Ja to posmatram malo drugačije. Imamo djecu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, a ne činimo to. Živimo u teškom svijetu, bio sam u Ruandi tri dana, nisam nikad vidio toliko srećnih ljudi, toliko dječijih osmijeha, iako imaju toliko malo”.

Pokušao je da im pomogne koliko je mogao, piše “Avaz”.

“Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko hiljada djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam da im kupim cipele, knjige, sve što im je potrebno. Bilo mi je zadovoljstvo što mogu da pomognem i želim da im se izgradi košarkaški teren. Nevjerovatno je kad vidite da zaista možete pomoći. Ovo nije ni bio plan, otišao sam na odmor i šokiralo me ono što sam vidio. Ja sam takav, ako naiđem na lošu situaciju i ako mogu da pomognem uvijek ću rado pomoći”.

Dodao je da mu je cilj da sagradi školu u Srebrenici, gdje se desio genocid.

“Misliim da će sva ta djeca imati bolju budućnost. Nije bitno koje su religije, mene te stvari ne dotiču. Bijelci, crnci, pripadnici bilo koje religije… Mislim da o ljudima trebamo da sudimo samo na osnovu toga kakvi su”, istakao je Nurkić.

Foto: Jusuf Nurkić (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!